Pécsre érkezik a Szent Korona, a jogar és az országalma másolata

Pécsre érkezik a Szent Korona, a jogar és az országalma másolata

2017. augusztus 19. szombat, 12:30 Rövid Hírek
PDF

Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe alkalmából már szombattól – augusztus 19-étől – szeptember közepéig a JPM Csontváry Múzeumban (Pécs, Janus Pannonius u. 11.) tekinthető meg egy magángyűjtő jóvoltából a Szent Korona a jogar és az országalma másolata.

A magyar államiság jelképei végigkísérték a magyar történelmet a hosszú évszázadok során egészen napjainkig. Az aranyozott ezüst korona – mely Rónai Attila kaposvári ötvösmester műve – az eredeti Szent Korona 1:1 arányú, pontos másolata. A szakember elkészítette a jogar és az országalma másolatát is, szintén aranyozott ezüstből. A korona-, az országalma- és a jogarmásolat együttes értéke körülbelül 20 millió forint, ebből csak a korona értéke 12 millió forintra tehető.

A három műtárgy (augusztus 19-étől) a Csontváry Múzeum nyitva tartási idejében keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között csodálható meg. Augusztus 20-án a Janus Pannonius Múzeum Csontváry-, Vasarely- és Zsolnay-kiállítása ingyenesen látogatható, a kedvezmény az időszakos tárlatokra nem vonatkozik.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés