Pécsi Riport hírlevél 2014. 11. 03.

Tisztelt Partnerünk!


Olvassa ma is legfontosabb híreinket, tudósításainkat!

Tíz euró, meg húsz euró, az mennyi is?

Másodikos kerettanterves lepedőnyi matekkönyv, már a neve is szimpatikus: Az én matematikám. Azt a látszatot keltve, hogy mindenkinek külön-külön matematikája, relativitáselmélete, halmazelmélete, a hagyományostól eltérő összeadása, kivonása, sőt számjegyei is lehetnek akár. Az első meglepetés azonban a százas számkörbe lépéskor éri a tanulót.

Nagy aktivitású radioaktív hulladékok tárolója Pécs közelében?

Múlt évben indultak el ismét azok az előzetes kutatások, melyek célja megállapítani, hogy a Nyugat-Mecsek lábánál fekvő Boda térsége alkalmas-e a nagy aktivitású radioaktív hulladékok végleges elhelyezésére. Ugyan e tervek a jövőről szólnak, de ha gyermekeinkre gondolva meg akarjuk akadályozni, hogy Pécs nyugati városrészétől néhány km-re egy ilyen beruházás érdemi előkészítése elinduljon, akkor most kell lépnünk.

Bokros Lajos Pécsett segítette a MoMa kampányát

Ahogy azt egy pártelnök általában megteszi a jelöltekért, a MoMa (Modern Magyarország Mozgalom) vezetője, Bokros Lajos is így tett Pécsett. Tukora Gábor (képünkön balról) helyi polgármester-jelölttel közösen beszélgetett a Széchenyi téren a város polgáraival, akik szemmel láthatóan szívesen álltak meg mellette pár percre. A bajuszos politikus pedig az őszi napsütés mellett a helyiek szimpátiáját is élvezhette.