pécsi Riport hírlevél 2014. 10. 21.

Tisztelt Partnerünk!


Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

Az ember tr. - avagy az ördög komédiája a Bóbitában

Egy első hallásra elég vakmerő vállalkozásba kezdett bele a Bóbita Bábszínház társulata az Apolló Kulturális Egyesülettel karöltve: bábszínpadra vitték Az ember tragédiáját. Vagy ahogy ők mondják, Az ember tr.-t. Az örök küzdelmet bemutató előadás legközelebb október 21-én és november 3-án ismét a Bóbita színpadán! A darab kulisszatitkaiba a rendező, Sramó Gábor vezet be minket. (Képünkön: jelenet a II. színből)

 

Bővebben...

Zenészportrék ecsettel és objektívvel

Hétfőn este rendhagyó kiállítás nyílt Pécsett, a Kodály Központban, a Filharmónia „Zeneszüret” című rendezvénysorozatán belül. Egy orgonaművésznő, aki jelenleg a festészet felé orientálódik és egy fotográfus mutatta be alkotásait a nagyközönségnek. A hölgy nem mellesleg a Pannon Filharmonikusok vezető karmesterének, Bogányi Tibornak a felesége. (Fotók: Kalmár Lajos)

Transzcendens etűdök egy őstehetség előadásában

Balog József a mai fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebbje, Liszt Ferenc műveinek napjaink egyik legszakavatottabb tolmácsolója. Hangversenyeken mai napig ritkaság, amire vállalkozik: eljátssza mind a 12 Transzcendens etűdöt egy koncerten. 

Meghalt a Szélkiáltó zenésze Keresztény Béla

Hatvanéves korában, október 21-én elhunyt Keresztény Béla, a Szélkiáltó együttes zenésze, énekese. Az 1954. január 7-én született művész számos hangszer virtuóz megszólaltatója volt, a Szélkiáltó egyéni hangzásának kialakításában jelentős szerepet játszott. Úgy tűnt legyőzi korábbi betegségét, nemrég egy fellépésének is örülhettünk, de a kór erősebb volt nála…