pécsi Riport hírlevél 2014. 10. 24.

Tisztelt Partnerünk!


Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

Hallójárat a Zeneszüreten

A némileg ellentmondó cím igazán akkor érthető, ha részt vettünk a Filharmónia Zeneszüret Fesztiváljának szerda délutáni megnyitóján. Pontosabban az ezt követő varázslatos, bájos programon, melyre egy nagy zöld busz szállította a Zsolnay Negyedbe az érdeklődőket. Már a járművön - amely akár szó szerint a hallójárat nevet is viselhetné – egy fúvós trió szórakoztatta a nagyérdeműt egészen a végállomásig.


Néptánc és szimfonikusok egy színpadon

A Filharmónia Zeneszüret fesztiválja zajlik a héten városunkban, ennek keretében láthattuk délelőtt az eredetileg a pécsi Színház térre tervezett Duna Szimfonikus Zenekar és a Magyar állami Népi Együttes közös produkcióját. A Pécsi Nemzeti Színház kamara termében nagy érdeklődés mellett zajlott az esemény.
Megcsúszott a rézsű a 6-os úton

A rendkívül heves esőzések nyomán Pécs határában, a 6-os főút 190-es kilométerszelvényében megcsúszott az út menti rézsű, a meglévő három sávból (2+1 sáv) kettőt lezártak munkatársaink, a forgalom jelenleg rendőri irányítással halad a Pécs felé vezető kapaszkodó sávon. Szakembereink a társszervekkel közösen mindent megtesznek, hogy az útszakaszt a közlekedők minél hamarabb teljes szélességben használhassák, előzetes felmérések alapján a pályaszerkezet szerencsére nem sérült meg. A főút forgalma miatt az arra autózók menetidő növekedéssel számolhatnak, a helyreállítási munkákig, amit a csapadékos időjárás is befolyásolhat, a közlekedők türelmét és megértését kérjük.

 Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Pápai siker, hazai blama fociban

Kettős érzés a PMFC-MATIAS labdarúgóinak korábbi eredményeit böngészni a pápaiak ellen. Egyrészt, a kezdetek még 1953-ra nyúlnak vissza. Másrészt viszont volt egy hatalmas időszak, amikor kerülték egymást a felek a futballpályán. De már szezonok óta ismét gyűrik egymást a legények. Ennek jöhet a folytatása, az őszi 12. játéknapon. Méghozzá 2014. október 25-én, szombaton, 18 órától, a Stadion utcában (képünkön a kék ég, meg egy komoly fényforrás).Bővebben...

Zeneszüret - Tomkins Énekegyüttes

A Dobra János vezette Budapesti Tomkins Énekegyüttes Magyarországon egyedülálló repertoárjából ad ízelítőt, ezúttal Rachmaninov műveiből válogatva. A koncertet Kocsis Zoltán és fia Kocsis Krisztián zongorajátéka színesíti.Nyitott műterem a város szívében

A Vizuális Nevelésért Alapítvány több mint 10 éve foglalkozik a fényképezés népszerűsítésével, oktatásával. Kiállításai és fotószakköre (Képírás Fotószakkör) során az Alapítvány oktatói számos fiatalnak adtak át gyakorlati ismereteiket, biztosították a lehetőséget bemutatkozásra a nagyközönség előtt.