Pécsi Riport hírlevél 2014. 11.03.

Tisztelt Partnerünk!

Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!


Torzonborz, a rabló - rajzpályázat

Ha szeretsz nevetni, olvasd el Otfried Preußler: Torzonborz, a rabló című könyvét, vagy nézd meg a mesét a Bóbita Bábszínház előadásában! Készíts rajzot bármilyen technikával a héttőrös rabló kalandjairól!

A legjobb alkotásokat kiállítjuk. A rajzon szerepeljen neved, korod, iskolád, elérhetőséged!
A díjazás korcsoportonként történik.

Beérkezési határidő: 2014. november 25.
Cím: Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtár (7622 Pécs, Universitas u. 2/A)

Nyeremények: könyvcsomag, családi belépő a Torzonborz, a rabló című előadásra, ingyenes bábkészítő foglalkozáson való részvétel.

Várunk a kiállítás megnyitóra és a díjátadó ünnepségre 2014. december 2-án 14.30 órakor a Tudásközpont nagyelőadó termébe. A megnyitón részletet láthattok a Bóbita Bábszínház Torzonborz, a rabló című előadásából.

További információ: korbirodalom.baralib.hu
Telefon: (72) 501-500 / 28022 vagy (72) 501-690

Forrás: Csorba Győző Könyvtár-Bóbita Bábszínház


Mécsesgyújtás hangversennyel

Közös mécsesgyújtással kísért hangversenyre várja közönségét a Pannon Filharmonikusok október 31-én, pénteken 19 órakor.A pécsi Kodály Központ előtti lépcsőn és márványpadokon a zenekar néhai tagjai emlékére gyújt majd gyertyát, és egyben arra hívja a koncertre ellátogató közönségét is, hogy adjon lángot egy mécsesnek, mely elhunyt szerettei emlékét megidézve ég el a hangverseny ideje alatt.

À la recherche... - Vajda ősbemutató Pécsett

A Pannon Filharmonikusok Zenekarának Radnóti emléknapján, november 9-én este csendül fel a rezidens zenekar tolmácsolásában, Vajda János (képünkön) erre az alakalomra komponált, „À la recherche...” című kompozíciója.  A zenemű címe megegyezik a tragikus sorsú magyar költő egyik versével, de számos más irodalmi-zenei párhuzam irányába nyit még utat.