Pécsi Riport hírlevél 2014. 11.27.

Kedves Partnerünk!

Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

Andrej Gavrilov: "Nem a technika a lényeg"

November 22-én Pécsett, a Kodály Központban immár második alkalommal élvezheti a közönség Andrej Gavrilov zenei performanszát. Amit a zongorával művel, az ugyanis több, mint puszta játék. Akik tavaly ott voltak a koncertteremben, tudják. A különleges előadóhoz és előadáshoz természetesen különleges darabok is dukálnak, Ravel Zongoraversenye bal kézre és Prokofjev I. zongoraversenye. Interjúnkban a művész a zeneszerzőkhöz és az darabok üzenetéhez fűződő gondolatairól beszél.

Bővebben...

Hosszúhetényi lett az év tájháza

Kitartó munkával és tartalmas programokkal érte el a Hosszúhetényi Tájház a kitüntető címet, melyet november 28-án tettek fel az épület falára. A kis fatábla jelzi, hogy ide érdemes betérni a távolról érkezőknek, a helyiek pedig mindezt régóta tudják. Poór Gabriella, a tájház vezetője interaktív foglalkozásokkal várja a néphagyományok és a helytörténet szerelmeseit, kicsiket és felnőtteket egyaránt. (Fotó: Gulyás Tamás)

ASzPIK pop-up bolt és bemutatóterem a Palomában

Az ASzPIK (Alkotói Szombati Piac a Kertben) egy havonta megrendezett alkotói, kézműves és termelői piac Pécsett, ami most első alkalommal mozdul ki a fővárosba és a Palomába költözik. Négy napon keresztül olyan művészekkel, designerekkel találkozhattok, akiket egyáltalán nem, vagy csak ritkán lehet elérni Budapesten. Az ASZPIK-Paloma projekt a célja a Pécsről érkező kreatív tudás megjelentetése Budapesten, ezáltal új piaci kapcsolatok szerzése, országos ismertség növelése.

Bővebben...