Pécsi Riport hírlevél 2014. 12-04.

Kedves Partnerünk!

Olvassa Ön is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

A kormány adós az igazsággal atomtemető-ügyben

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány úgy fogott hozzá az atomtemető végleges helyének kutatásához Pécs közelében, hogy szóba sem áll a város lakóival. A párt azt várja a kormánytól, hogy azonnal kezdjen neki nyilvános társadalmi, politikai és szakmai egyeztetésnek.

A Vacogó Lovak kolbásza sertésből készült

Mindenki meggyőződéssel esküdött a saját receptjére, ami természetes. Mindez a kilencedik pécsi kolbásztöltő versenyen történt (képünk a helyszínen készült a győztes gárdáról), amit szombaton rendeztek meg a Szent György fogadóban. A sikerre való tekintettel szinte bizonyosan lesz tizedik ilyen vetélkedő, méghozzá jövőre, vagyis 2015-ben. Legalábbis a megjelenek erről tettek egymásnak esküt.Bővebben...

Eredménytelenségi csúcsok, szégyenteljes sorozatok

Hét fordulóban lehet szerezni 21 pontot labdarúgásban. Természetesen az a legjobb, legszerencsésebb eset. Általában, a legnagyobbakat kivéve azért kevesebbel is beérik a csapatok. De a PMFC-MATAIS (képünk a stadionban készült, az ottani fűnyíró utánfutójának kerekéről, ami nem tűnt biztonságosnak) mindenképpen mérföldkőhöz érkezett. Hiszen utoljára szeptember 26-án sikerült pontot szerezniük a fiúknak. Attól kezdve, hét bajnokin nulla pont volt a termésük, ami tragikusan kevés. Bár maga a nulla nem csekély, csupán nem ér semmit önmagában. De például jobb, mint a büntetőpontok levonása!Bővebben...

Pécsi „hazaárulók” demonstráltak hétfőn este

Fodor Ibolya Fideszes önkormányzati képviselő elhíresült mondása miatt (is) hirdettek december első napjára demonstrációt a pécsi civilek a városháza elé. Az erős szél és a hűvös eső ellenére is szép számmal gyűltek össze a tiltakozók, akik a legutóbbi, a „Közfelháborodás napi” tiltakozáson „rászolgáltak” a képviselőasszony ominózus minősítésre. 

Vass Adrás egy különleges koncerten vezényel

Ha csak a családnevet írjuk le, valószínűleg mindenkinek Johan Sebastian Bach, a barokk óriása jut eszébe, pedig két fia Johann Cristian és Carl Philipp Emanuel Bach is egykor a zenei pálya rögös útjára lépett. Utóbbi komponistaként szép sikereket ért el, amelyről most a Pannon Filharmonikusok is megemlékezik, csütörtök este műsorra tűzi több művét is.

Bővebben...