Pécsi Riport hírlevél 2014. 12. 22.

Tisztelt Partnerünk!


Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

A világhírű Orosz Nemzeti Zenekar Magyarországon

A zenekar, amely szinte azonnal kivívta a nagyközönség lelkesedését, a nemzetközi szakma elismerését és ma a világ legjobb, legmeghatározóbb zenei együttesei közé sorolják. Különleges, mert a zenekart annak alapítója, a világhírű zongoraművész és karmester Mihail Pletnyov irányítja, január 23-án Pécsett, a fantasztikus akusztikájú Kodály Központban. Részletekért kattintson ide. 

Pécsi „hazaárulók” demonstráltak hétfőn este

Fodor Ibolya Fideszes önkormányzati képviselő elhíresült mondása miatt (is) hirdettek december első napjára demonstrációt a pécsi civilek a városháza elé. Az erős szél és a hűvös eső ellenére is szép számmal gyűltek össze a tiltakozók, akik a legutóbbi, a „Közfelháborodás napi” tiltakozáson „rászolgáltak” a képviselőasszony ominózus minősítésre. 

Jó kezdeményezés, vagy otrombaság?

Döntse el mindenki, hogy egy-egy műalkotást megsüvegelni, vagy éppen süveggel ellátni ildomosabb-e? Pécsett egy csoport fiatal úgy gondolta sokkal jobb a köztéri szobrokat Mikulás reggelére piros fejfedővel ellátni. A városháza támogatta ebben őket, polgármesterünk ki is posztolta az esemény képeit fb oldalára, ahogy kell.

A Fidesz lemondásra szólítja fel Fodor Ibolyát

Percekkel ezelőtt adta ki közleményét Pécsett a Fidesz önkormányzati frakciója. A rövid lényeg: nem fogadják el a hazaárulózó, majd egykori büntetőügyét "elkenő" Fodor Ibolya "egyszerű" kilépését a frakcióból, valamint a továbbiakban független képviselőként való tevékenykedését, ezért mandátuma visszaadására szólították fel. 

Zongorázik, de a labdával is jól bánik

Sok-sok dolog miatt szimpatikus „ez” a Misi gyerek. Bizonyos önös érdekek miatt mégis az élre kívánkozik, hogy a PMFC-MATIAS a kedvenc focicsapata. Pedig a szerencséje, meg a tehetsége okán már eljutott a Bayern München csodálatos arénájába is. De az otthon zöld füve mégis kedvesebb a pécsi lurkó számára. Aki cseppet sem mellékesen óriási tehetségnek számít a zene, a zongorázás világában. Különleges srác Boros Mihály (képünkön), ehhez kétség sem férhet! Hiszen a köztévé rangos versenyét is megnyerte a saját korcsoportjában. Fotó: Horváth S. Gábor.Bővebben...

Kocsis Zoltán: Még ma is születhetnének variációk

Kocsis Zoltán negyvenöt féle variációban készítette el a „Kiskarácsony, nagykarácsony” kezdetű magyar népdalt, létrehozva ezzel valami egészen újat, grandiózust, ezer év zenetörténetét ölelve fel. A mű különleges körülmények közt született, hozzávetőleg egy éven keresztül „jöttek” az újabb és újabb változatok. A dalban és a komponálásban rejlő lehetőségekről beszélgettünk a kétszeres Kossuth-díjas zeneszerzővel.

Bővebben...