Pécsi Riport hírlevél 2015.01.12.

Tisztelt Partnerünk!


Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

Pletnyov januárban Pécsett dirigálja az Orosz Nemzeti Zenekart

Pletnyov 1990-ben alapította, s a létrejött ONZ azonnal a világ legjobb zenekarai közé emelkedett. Azóta is folyamatosan kápráztatják el hangversenyeikkel és felvételeikkel a közönséget valamint a szakma kritikusgárdáját. 24 éve koncerteznek világszerte, 2004-ben – első orosz együttesként – a Grammy-díjat is átvehették.

Weöres könyvének szövege is hibás

Az, hogy a zseniális költő, Weöres Sándor szobra indulatokat kavart, ismert tény. Sajnos, legutóbb éppen egy őrült vandál esett neki, ezért aztán az asztalon lévő pohár (képünkön) is elgörbült. A tett mélységesen elítélendő, büntetendő. De ennek okán egy újabb súlyos hiba is kiderült, az alkotással kapcsolatban, ami Pécsett, a belvárosban látható. Mégpedig egy tárgyi tévedés, ami egyben nyelvhelyességi aggályt is felvet!

Bővebben...

„A legmagasabb szinten kell teljesíteni”

A Pannon Filharmonikusok közönsége immár hagyományosan minden évben megválasztja a számára legkedvesebb muzsikusokat. Idén Herczeg Nóra gordonkaművész és Csernik János harsonaművész (képünkön) részesült ebben az elismerésben. A két zenekari taggal többek között a muzsikához és a társulathoz fűződő kapcsolatukról beszélgettünk. (Fotó PFZ)

Bővebben...

A Kabóca színei

Nyári esték emléke idéződik fel mindnyájunkban, ha a kabócák – tücskök -e vagy szöcskék, ki tudja? – hangjára gondolunk. A kabócák sokfélék, vannak köztük színesek, feketék, apróbbak, nagyobbak, de jellemző rájuk, hogy nagyot ugranak, és messze elhallatszik a hangjuk. A Bóbita Bábszínház Bábmúzeumának újabb időszaki kiállításán a veszprémi Kabóca Bábszínház mutatkozik be. Kiállításmegnyitó január 10-én, szombaton 15 órakor.

Bővebben...