Pécsi Riport hírlevél 2015.01.19.

Tisztelt Partnerünk!

Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!


Pletnyov januárban Pécsett dirigálja az Orosz Nemzeti Zenekart

Pletnyov 1990-ben alapította, s a létrejött ONZ azonnal a világ legjobb zenekarai közé emelkedett. Azóta is folyamatosan kápráztatják el hangversenyeikkel és felvételeikkel a közönséget valamint a szakma kritikusgárdáját. 24 éve koncerteznek világszerte, 2004-ben – első orosz együttesként – a Grammy-díjat is átvehették.

A Kabóca ezer színben tündököl

A veszprémi Kabóca Bábszínház, pontosabban egy kis szelete költözött be május végéig a Bóbita bábmúzeumába. A tárlaton az utóbbi évek különleges, bábjai és díszletei sorakoznak. A „Kabóca színei” találó című kiállítást január 10-én a bábszínház igazgatónője, Székely Andrea (képünkön) nyitotta meg, és mutatta be, akitől többek közt is megtudhattuk, hogy Pécs és Veszprém a bábszínházi dimenziót illetően nagyon közel vannak egymáshoz. (Fotó: Horváth Csaba)

Bővebben...

Hanyatlás - Fidesz a neved

Bokros Lajos a hét közepén Pécsett járt és hallgatósága előtt meglehetősen szomorú képet festett az ország gazdasági és politikai vezetéséről. A rendszerváltozás harmadik évtizedében ezeken a területeken hanyatlás figyelhető meg, sőt ami a legrosszabb ezt saját bőrünkön is érzékelhetjük – mondta a Modern Magyarország Mozgalom elnöke.

Vidéki kéregetők Pécs városában

A város hatósága, a társadalom megértő támogatásával megszüntette a baranyai megyeszékhelyen a kéregetést (képünk illusztráció egy hajléktalanról). Ebből a szempontból a város kivételes helyzetben van, más vidéki településekkel szemben. A közönség helyi zaklatása megszűnt, a rászorultak ellátását más módon, de megnyugtatóan oldják meg. A hír remek, kár, hogy nem mai, hanem nyolc évtizeddel korábbi. De ezen most mindenki lépjen túl nagyvonalúan, ha szabad ilyet kérni!Bővebben...