Pécsi Riport hírlevél 2015. 02. 19.

Tisztelt Partnerünk!

Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

Papp Melinda: „A jó szándék és a játék a lényeg”

Néhány éve költözött Pécsre. Kedves, vidám lényével meghódította a Bóbita Bábszínház közönségének és a társulat tagjainak a szívét. Február 14-én megkapta a Bóbita talán legfontosabb személyes-szakmai elismerését, a Hang Gábor-díjat. Papp Melindával (képünkön, bábtársaival), a Bóbita Bábszínház igazgatóhelyettes-művészeti vezetőjével és bábszínészével debreceni és pécsi életéről, a díjról és terveiről beszélgettünk.

Bővebben...


Bontanák a Magasházat, de nem az övék

A polgármesteri kabinetiroda mai közleményében kijelenti, hogy "Pécs városa" (némi képzavar) továbbra is készen áll a Magasház bontására. Ja, hogy már nem az övé a tulajdonjog? Mindenesetre elhatározza ("a város"), hogy eltünteti a "hírhedt"(!?) "szégyenfoltot" (!?) Olvassák! Érdemes!

Horváth Zsolt: „az inspiráció a legfontosabb”

A Pannon Filharmonikusok Valentin-napon mindig egy különleges, a komolyzenétől teljesen eltérő zenei stílus képviselőjével randevúzik. Ez idén sincs másképp, ugyanis nem mással történik meg a muzikális kézfogó, mint a Kiscsillaggal. A flört előzetesen olyan népszerű, hogy jegyek már csak a február 15-ei ismétlő koncertre kaphatók. A kihívás szépségéről, a flört előkészületeiről szóló interjúsorozatunk záró részében Horváth Zsoltot (képünkön), a Pannon Filharmonikusok igazgatóját kérdeztük.

Bővebben...


Hószakadás önkormányzati bérbeadással

Szakad a hó az ónos esőre, az ember híreket vár a pécsi közlekedés aktuális helyzetéről, mennek-e a buszok, ha igen, akkor merre, és így tovább. Lenne miről tájékoztatni a lakosságot, a sajtót. Ehhez képest a városháza mivel traktál minket? Hát persze, az egykori "Meki" pályázatáról. Igazi kommunikációs bravúr!