Pécsi Riport hírlevél 2015. 03. 26.

Tisztelt Partnerünk!

Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

Pécs, Hódmezővásárhely, és további városok távfűtéses lakásai kimaradnak az új „panelprogramból”!

Pécsett nem lesz "Otthon melege", az itteni távfűtési rendszerek energiahatékonysági fejlesztési programja nem részesül azokból a pénzekből, amelyekből amúgy az ország sok távfűtési rendszere igen. A 10 milliárd forint, energiahatékonyságra fordítható forint az ország más településein landol majd, okát igazán nem ismerjük. Az LMP erről tájékoztatja olvasóinkat.

Koncerthét az E78-ban - jön a Braindogs is

Ami a kéményen kifér! Februártól, az új koncertszezonban is számos neves zenekarral, programmal készül a Zsolnay Kulturális Negyed legnagyobb rendezvényhelyszínén, az E78-ban. Február 26. és 28. között fellép a Braindogs (képünkön), Ganxsta Zolee és a Kartel, illetve a Mystery Gang. Jegyek online, elővételben, illete a helyszínen kaphatók.

Bővebben...

"Nem számít sem a szakma, sem a dolgozó"

Súlyos megállapításokat tesz Hofekker Ferenc pécsi szakszervezeti vezető lejjebb olvasható közleményében - a Tüke Busz Zrt.,  a városi cégek és a helyi tömegközlekedés tervezett átalakításával kapcsolatban. Szakmai egyeztetés hiánya, a cég dolgozóira "ráküldött" vezető, finanszírozhatatlan fonódó hálózat -, hogy csak a legfontosabb kifogásokat említsem a Független Demokratikus Szakszervezet elnökének nyilatkozatából.

Művészetoktatás magas fokon

Február utolsó hetében mutatta be Pécsett az ANK Művészeti Iskolájának  képzőművészeti tagozata féléves tevékenységük összefoglaló anyagát. A kiállításmegnyitón Keményffy Gábor művésztanár beszélt az alkotás lehetséges útjairól, a tagozat munkájáról és terveikről.

Pécsett is újra Bábszínházi Világnap

Első alkalommal 2014. március 21-én ünnepelték a magyar nyelvű bábosok a határon innen és túl a Bábszínházi Világnapot. Minden magyar nyelven játszó bábszínház és társulat bábos meglepetésekkel várta városa lakóit a meteorológiai tavasz kezdetén - az idén sem lesz ez másképp. (Képünkön: bóbitások, óriásbábok, diákok a márciusi napsütésben 2014-ben.)

Bővebben...