Pécsi Riport hírlevél

Tisztelt Partnerünk!

Olvassa Ön is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

Ezt még a profik is megirigyelhetik – divatbemutató a művészetiben

Sőt, tulajdonképpen most kellene felkapni a fejét néhány magyar divatcégnek a pécsi Művészeti Gimnázium diákjainak bemutatóját látva. Csütörtök este az intézmény színháztermében igazi csodában volt részünk, például az iskola jellegzetes építészeti motívumai köszöntek vissza a ruhák, táskák fejfedők anyagában, mintázatában. A produkciót táncos hallgatók tették különlegessé. 

Nagybetűs virtuózok nagykoncertje

Különleges, tavaszváró nagykoncertre került sor március 8-án a Kodály Központban, rendkívül tehetséges, ifjú virtuózokkal a színpadon. A pár hónappal ezelőtt befejeződött, népszerűségi rekordokat döntő televíziós műsor finalistái Pécsett kezdték meg koncertkörútjukat. Természetesen a pécsi versenyzőket is a színpadon köszönthettük. 

Bővebben...

Kedves hallgatóink, a Pécsi Rádiót hallották!

Hatvankét (!) év után, stílusosan, a sajtószabadság napja  előtt, végleg bezárják a Pécsi Rádiót. A Dél-Dunántúl hangja elhallgatott. Az egykori rádiósok 14-én vettek búcsút a szellemi műhelytől, a stúdiótól. Fábián Mária, egykori rádiós beszámolóját olvashatják. 

Pécsett is elküldték a kormányt

Március 15-én országos tüntetéssorozatot hirdetett meg több civil szervezet, megyeszékhelyünkön a Talpra Pécs fb csoport hívta össze a város lakóit délután négy órára a Széchenyi térre. A Budapestről is érkezett szónokok párhuzamot vontak 1848 és napjaink politikai helyzete között, majd egyöntetűen ugyanarra a következtetésre jutottak: a Fidesz kormánynak távoznia kell, a demokráciát helyre kell állítani, a negyedik köztársaságot létre kell hozni!