Pécsi Riport hírlevél 2015. 03. 26.

Tisztelt Partnerünk!


Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!


Boka Gábor bábos kalandozásai a Bóbitásokkal

Március 21-én nem csak a jó idő csalta ki a kisgyerekes családokat a Széchenyi térre, hanem a Bábszínházi Világnap pécsi programjai is. Boka Gábor a Bóbita Bábszínház lelkes tagjaival és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola lelkes tanulóival adtak elő Bóbitás meseszilánkokat a még lelkesebb gyerkőcközönségnek (képünkön). Délután szintén Boka Gábor prezentációjában János vitéz történetének egy sajátos prezentációját nézhették-hallgathatták meg a Bóbita Bábszínházba térők.

 

Bővebben...

Teltházas a Garzonpánik

Napokkal ezelőtt minden jegy elkelt az idei első Zsolnay Színházra. Vinnai András Garzonpánik című darabja - ahogy azt az alkotók jellemzik - a mindennapi együttélés problémáit groteszk módon feltáró "science-fiction". A mű Radnai Márk rendezésében és 011 alkotócsoport, valamint a Thália Színház művészeinek előadásában látható március 17-én 19 órától az E78 koncerttermében.

Bővebben...

Rossini a Golgotán - nagypénteki hangverseny

2015. április 3-án, nagypénteken 20.00 órakor az újkori egyházi muzsika egyik ékköve, Rossini Stabat Mater-e hangzik fel a pécsi Kodály Központban. A koncertet ráhangoló, annak kontextusát megteremtő prológus előzi meg 19 órától. (Képünkön Carlo Montanaro az est karmestere látható.)