Pécsi Riport hírlevél 2015. 04.02.

Tisztelt Partnerünk!

Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

Rossini a Golgotán - nagypénteki hangverseny

2015. április 3-án, nagypénteken 20.00 órakor az újkori egyházi muzsika egyik ékköve, Rossini Stabat Mater-e hangzik fel a pécsi Kodály Központban. A koncertet ráhangoló, annak kontextusát megteremtő prológus előzi meg 19 órától. (Képünkön Carlo Montanaro az est karmestere látható.)

A csodaedző Borisz Majlkovics

A bajnok nincs a négy között, a PINKK-Pécsi 424 elbukott. A másik ágon viszont a PEAC-Pécs már a döntőért lépett parkettára. A Diósgyőr elleni első ütközetet meg is nyerték a hazai parkettán vitézkedő hölgyek, méghozzá Borisz Majlkovics (képünkön, jobbra) edző irányításával. Ezzel új rekord született, a megbízott szakvezető mérlege jobb, mint dr. Rátgéber László mesteredző korábbi teljesítménye.Bővebben...

Kipling az állatokról a Bóbitában

"Hogyan lett? Kipling mesék" címmel a kecskeméti Ciróka Bábszínház vendégjátékát nézhetjük meg a Bóbita Bábszínházban március 28-án 16 órai kezdettel. Kipling meséiből megtudhatjuk, hogy milyenek voltak az állatok, mikor még egészen másmilyenek voltak. Az állatokról mindig érdemes valami újat tanulni... és az emberekről is.

Bővebben...