Pécsi Riport hírlevél 2015. 04. 27.

Tisztelt Partnerünk!


Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!


Bogányi-zongora: új minőség a koncerttermekben

Péntek este a pécsi Kodály Központban első alkalommal szólal meg az új fejlesztésű zongora nagyzenekari környezetben. A Kossuth-díjas Bogányi Gergely (képünkön) mutatja be a Pannon Filharmonikusokkal Dubrovay László kompozícióját és Richard Strauss művét, az Im-ígyen szól a Zarathustra című szimfonikus költeményt. 


Liszt és Dante: egy szimfónia képekben

Animációval kísért koncerttel várja a pécsieket és a városba érkező látogatókat a Pannon Filharmonikusok április 25-én, szombaton 18 órakor. A Kodály Központ-béli hangverseny középpontjában Liszt Ferenc Dante-szimfóniája áll. 


Ablak a fiatal lélekre

Az ablak című előadás, a Bóbita Bábszínház új premierje korábbi sikerükhöz, Az ember tr.-hoz hasonlóan elsősorban a középiskolásokat kívánja megszólítani, a korosztály problémáit, félelmeit feldolgozni. Ebben partnerük az Apolló Kulturális Egyesület, a közös produkcióban kelt Háy János drámája kelt életre. Tóth Zoltánnal, a darab rendezőjével a bemutató után beszélgettünk, aki ezzel az előadással debütált rendezőként a Bóbitában.

Bővebben...


Ősiség és modernség – fatáblák Hosszúhetényben

Zömében fára festett alkotásait mutatta be Kaáli-Nagy Zsombor (képünkön) a múlt héten Hosszúhetényben. A megnyitón a művelődési ház kiállítóterme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, akik nem csalódtak, hiszen valóban az alkotó legjobb, legérettebb munkáit láthatták a falakon. A művész feleségének gondolatai vezették fel a megnyitót, amelyek egyszerre volt mélyek és elragadóan személyesek. Fotó: Gulyás Tamás