Pécsi Riport hírlevél 2015. 05.10.

Tisztelt Partnerünk!

Olvassa Ön is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!

Ősiség és modernség – fatáblák Hosszúhetényben

Zömében fára festett alkotásait mutatta be Kaáli-Nagy Zsombor (képünkön) a múlt héten Hosszúhetényben. A megnyitón a művelődési ház kiállítóterme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, akik nem csalódtak, hiszen valóban az alkotó legjobb, legérettebb munkáit láthatták a falakon. A művész feleségének gondolatai vezették fel a megnyitót, amelyek egyszerre volt mélyek és elragadóan személyesek. Fotó: Gulyás Tamás

A miniszterelnök csak a tapsolókra volt kíváncsi Pécsett!

Az üres ígéretekkel, szólamokkal Pécs-Baranyában tele a padlás, ezért, mint a pécsi polgárok által megválasztott önkormányzati képviselő, ma részt kívántam venni Orbán Viktor pécsi sajtótájékoztatóján, annak érdekében, hogy kérdéseket tehessek fel neki. Ezt a rendezők nem tették lehetővé. A díszterembe kormánypárti önkormányzati képviselők beléphettek, de ellenzéki nem.

Orfeusz mi vagyunk

Orfeusz a Kodály Központban szállt alá az alvilágba a PTE Zeneművészeti Intézet operaszakos hallgatóinak diplomaelőadásán. A darabot Ottlik Ádám színművész, egyetemi óraadó rendezte, a végzősökön kívül alapszakosok is szép számmal szerepeltek a különös, eklektikus, a mának szóló üzenetekkel teletűzdelt Offenbach-mű egyszeri bemutatóján. A rendezővel, illetve a címszerepet alakító Viszló Istvánnal beszélgettünk. (Képünkön: Offenbach)

Bővebben...

Zene, képzőművészet, játék: egy tőről fakadnak

Országszerte több olyan iskola létezik amely általános iskolai oktatás mellett alapfokú művészeti iskolaként is működik. Hosszúhetényben jóideje ezt a modellt követik, zenei és képzőművészeti tagozat nyújt lehetőséget az itt tanuló diákoknak arra, hogy más módon is kifejezzék önmagukat, alkotómunkában gazdagítsák személyiségüket.