Pécsi Riport hírlevél 2015. 06. 28.

Tisztelt Partnerünk!

Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!


Egymásra simuló kezek tartják össze a világot - megjelent a hosszúhetényi Múltringató

Nagy népeknek csoda kell ahhoz, hogy ezer évet megéljenek – mondta Illyés Gyula -, mi hetényiek nem vagyunk nagyon sokan, de nekünk megadatott az ezer év – így kezdte péntek délután köszöntőjét Dr. Csörnyei László polgármester, a Múltringató című könyv ünnepélyes bemutatóján. A rendkívül sokszínű, nívós, ötszáz oldalas könyvet a település létrejöttének 1000 éves évfordulója alkalmából készítették az alkotók, nagyon sok helyi lakos bevonásával. (Fotók: Kóró Anna)

Sűrű a nyár a Bóbitában

Hiába van a naptár szerint június vége, beköszöntött a nyár, és lassan legalább fejben már mindenki szabadságra megy, a Bóbita Bábszínház nem megy el vakációzni, sőt. Habár június közepén az évad hivatalosan befejeződött, a nagyüzem most kezdődik: nyári tábor (képünkön) és vendégfellépések, új bemutató, Europa Cantat, Ördögkatlan, fesztiválok egész sora, pihenés nincs. Sramó Gáborral, a Bóbita Bábszínház igazgatójával beszélgettünk a nyári felfokozott tempóról.

Bővebben...

A „hídon át kell menni” – Horváth Zsolt a PFZ elmúlt egy évéről

Egy zenekar szakmai fejlődésében jól elkülöníthető szakaszok találhatók, nincs ez másképp a pécsi Pannon Filharmonikusoknál sem. Célokat kell kitűzni és szerencsés esetben ezeket el is kell érni. Míg bő tíz éve az volt a kérdés, hogy miképp válik a zenekar az ország legszínvonalasabb szimfonikus együttesévé, ez most már befejezett tény. Új távlatok és kihívások várnak a megyeszékhely egyik kiemelkedően sikeres művészeti csoportjára.