Pécsi Riport hírlevél 2015. 08. 04.

Tisztelt Partnerünk!

Olvassa ma is legfrissebb híreinket, tudósításainkat!Singer Pur – a tiszta hangzás nagykövetei

Az Europa Cantat végén idézzünk fel egy pillanatot a hét eseményei közül. Az Európai Kórusszövetség több kórust, énekegyüttest avatott nagykövetté a pécsi EuropaCantaton. A rangos elismerést az idei kórustalálkozón elsőként a németországi SingerPur énekegyüttes kapta meg. A Dzsámiban tartott teltházas koncert után a baritonnal, Reiner-Schneider Waterberggel beszélgettünk az együttesről, küldetésükről és a Cantat-hangulatról. (Fotó: Mizerák Andrea)

Bővebben...

Orbánnak írt Martonfa alpolgármestere FRISSÍTVE!

Baranya megyében, Pécstől 10 kilométerre Martonfán menekülttábor épül, adta hírül a magyar sajtó. Kormánydöntés született erről, bár egy apró hiba csúszhatott a dologba, mivel a martonfaiakat elfelejtették tájékoztatni a létesítésről. A település alpolgármestere nyílt levélben fejti ki a véleményét, melyet a miniszterelnöknek címzett. Lejjebb olvashatják a dokumentumot. (Képünk illusztráció!) FRISSÍTVE MARTONFA  POLGÁRMESTERÉNEK LEVELÉVEL!!!

Bővebben...

Mélységek és magasságok – Irijám és Jonibe

A Bóbita Bábszínház a nyár derekán, az EuropaCantat kórusfesztivál hivatalos programjaként július 26-án 15 órától egy különleges, határtalan darabot mutat be. Az Irijám és Jonibe szépséges-szürreális történetét a Bóbita társulatán kívül vajdasági színészek, zenészek adják elő. A színpadi és zenei megoldásaiban egyedi darabról Bartal Kiss Ritát, az előadás rendezőjét kérdeztük.

Bővebben...