Kezdőlap > Kultúra > Irodalom > Negyven rendbeli feljelentés Mayer Mihály és Wolf Gyula ellen

Negyven rendbeli feljelentés Mayer Mihály és Wolf Gyula ellen

Pécsi Riport Közélet
PDF

Egyelőre nem tudni, hogy ki az a személy, aki a pécsi püspök és az egyházmegye volt gazdasági vezetője Wolf Gyula ellen megtette feljelentését a Nemzeti Nyomozóirodánál. Mindenesetre az Index hírportálja szerint gazdasági bűncselekmények, zsarolás és más egyéb törvénysértés is szerepel az amúgy meglehetősen hosszú bűnlajstromban. Nemrég egy katolikus lap is kezdeményezett szexuális zaklatás miatt vizsgálatot Wolf ellen, ez most ismét szerepel a feljelentésben.

Képünkön Mayer Mihály pécsi püspök látható.

 

 Egy ideje ijesztő hírek jönnek a katolikus egyházmegye vezetője és környezete vélt vagy valós cselekedeteiről. Most valószínűleg nem lehet hallgatással reagálni a történtekre, hiszen a vádak nagyon súlyosak.

A hírportál információi szerint a fenti felsoroláson kívül okirathamisítás és szexuális bűncselekmény a vád mindkét egyházi személlyel szemben. A feljelentő tanúvallomásokat és írásos bizonyítékokat is felsorakoztat az ügyben. Wolf Gyulát az Egyházfórum című katolikus folyóirat szeptemberi állításai miatt Mayer felmentette és belső vizsgálatot rendelt el. Ekkor a püspökség cáfolta, hogy a Vatikán vizsgálatot indított volna Wolf ellen, egyszerűen egészségügyi okokkal indokolta a felmentést.


Életrajzi adatok

Mayer Mihály püspök 1941-ben született, 1964-ben szentelték pappá, 1989-től pécsi megyés püspök. Az MKPK Justitia et Pax bizottságának és Harmadik Világ bizottságának elnöke, 1996 óta a Szent Sír lovagrend tagja. Püspöki jelmondata: Gaudium nostrum Dominus (A mi örömünk az Úrban van)

Wolf Gyula 1962-ben született, 1988-ban szentelték pappá. 1990-től 2010 szeptemberéig a pécsi egyházmegye gazdasági tanácsadója és irányítója, 1993 óta a Fény Kft. ügyvezetője.


 A hivatkozott írásban olvashatunk az egyházmegye egyik mohácsi nagyberuházásáról, Mayer és Wolf prémiumkategóriás autóiról, valamint a püspökség felújítása körüli anomáliákról is.

A felsorakoztatott információk megdöbbentőek, ha csak egy töredékük is megállja a helyét, akkor komoly következményei kell hogy legyenek az ügynek. Mindenesetre a püspökség eddigi kommunikációja, vagy inkább annak hiánya tanácstalanságról árulkodik a történtekkel kapcsolatban. Olvasóinkkal együtt várjuk a további fejleményeket.

 

 Nem kellett sokáig várni, a pécsi egyházmegye reagálását itt olvashatja:

A pécsi egyházmegye közleménye

 

: "A hatályos jogrendünk bárki számára lehetővé teszi, hogy feljelentéssel forduljon a hatóságokhoz. Jogrendünk azonban szabályozza azt is, hogy az alaptalan feljelentőkkel szemben hamis vád, hatóságok félrevezetése, továbbá hamis tanúzás miatt folytatódjék a bűnvádi eljárás. A Pécsi Egyházmegye vezetése bűncselekményt nem követett el, ezért már most bejelentjük, hogy az esetleges bűntető eljárás természetszerű megszűntetése esetén a bejelentőkkel szemben – amennyiben végre ismertté válik személyük – a bűntetőjog eszközeivel fel fogunk lépni."

 Most érkezett:

Pécsi Egyházmegye Kommunikációs Iroda"


Nyomozást rendel el az ügyészség ismeretlen tettes ellen a Pécsi Egyházmegyét érintő, kedden nyilvánosságra került feljelentéssel összefüggésben.

"Az ügyészség szerint szükséges a feljelentésben foglaltak tisztázása" - indokolta a döntést Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Főügyészség helyettes vezetője az MTI-nek szerdán.

MTI










Hozzászólások

 
-1 #23 Guest 2011-02-14 17:18
Nagyon sokat köszönhetek a Wolf Gyulának. Többek közt az évekig tartó munka nélküliséget Egy husz éves stibil helyről mozditott ki hazugsággal.Itt jogorvoslat nem létezik a dolgozó számára. A földi helytarto volt aki a mindenható szerepét betöltötte. Lelkiismeret és htártalan közönnyel játszottak emberek ,családok sorsával.De hát igaz hogy Isten nem bottal ver.Most rajtuk a sor. Nekem már hála a Teremtőnek van munkám. De az ő szégyenük már ha van Rómáig ér
Idézet
 
 
0 #22 Guest 2011-01-21 21:22
Biztos van itt a hozzászóló változást követelők között néhány megkeresztelt: Javasolnék valamit az ítélkezés előtt. Egy kis változást magadon: csak egy napig élj olyan tökéletesen, ahogy másoktól követeled! Kedves keresztények! Menjetek és éljetek úgy, ahogy Jézus tanítja, emellett gyónjatok, járjatok misére, áldozzatok, stb, és máris megjavul az a csúnya, bűnös katolikus egyház. Addig viszont jobb lesz befogni.
Idézet
 
 
0 #21 Guest 2011-01-21 20:56
aki esetleg e mailt szeretne kuldeni az ismerosok kozul,szeretett el varom;vannailac ,koszonom,jo ejt,sajnos korhazban vagyok es itt koran kop a maci
Idézet
 
 
+1 #20 Guest 2011-01-21 20:48
elkepeszto h.mit mondanak emberekrol,csak is es kizarolag a FOBIRO itelkezhet alattvaloi tettei felett,vagy azt is mondhatnam az vesse rajuk az elso kovet aki bun nelkul van kozuletek.na igy mar egesz maskent hangzik ugye?gondolom hasonlo a velemenye valamennyi kereszteny embernek,minden ki tudja a papi hivatas nem konnyu nem kell meg feleslegesen megneheziteni,n a 1 szonak is 100 a vege,vagy a pap sem predikal 2szer,higgyetek el gyerekek,ha sajat eletetek haza tajat sepregetnetek,f okrol fokra jutnatok kozelebb udvozulesetekhe z,es nyernetek el lelki beketeket.Remelem egyetertetek velem.az imadsag fog titeket osszetartani s a szeretet,nem az h.egymasra utalkoztok vadaskodtok es ragalmazodtok,k oszonom h.megtiszteltetek figyelmetekkel, kivanok minden embernek tokeletes lelki beket es egy onzetlen tiszta buntelen eletre valo torekvest,nyugo dalmas jo ejszakat mindenkinek;V.laci
Idézet
 
 
0 #19 Guest 2010-11-19 20:15
És még mindig nem hiszitek, hogy az egyházba működik a szentlélek?
Idézet
 
 
-1 #18 Guest 2010-11-11 17:39
:P Pedofil hogy marad igazgató az othonók élén
köcsőgőljőn tovább rajztanárt bezárják egyenjoguság :sigh:
Idézet
 
 
0 #17 Guest 2010-11-05 06:40
Nem zörög a haraszt ha a szél......
Báránybőrbe bújtatott farkasok és így tovább ha ez a valóság a Vatikánnak el kellene gondolkozni a történteken.A Katolikus egyház egy fertő,mely többet árt mint használ az embereknek.
Sok a hitehagyott pap akik bújtatott társkapcsolatba vagy ami még súlyosabb kreált családokat színlelve megbújnak a világ és a felelősség alól miközben rettentő jól élnek!
Papi pályájukat kényszerként élik meg?!
Szégyen!!!!!!!! !!!!!!!!
Idézet
 
 
0 #16 Guest 2010-10-28 12:27
Szép dolog az óvatosság, de aki benne volt az tudja, megáll majd a vád több pontja. Hát ez van...
Idézet
 
 
+1 #15 Guest 2010-10-27 19:54
Maradjunk mértéktartók, várjuk meg a vizsgálatok végét!
Idézet
 
 
-1 #14 Guest 2010-10-27 19:00
Wolf - az első farkas aki tud lopni! Na ez sem mű Mayer!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés