Kezdőlap > Jegyzet > Rövid Hírek > 142 magyarországi település nyert el WiFi4EU-utalványt

142 magyarországi település nyert el WiFi4EU-utalványt

Rövid Hírek
PDF
Az Európai Bizottság kihirdette a harmadik WiFi4EU pályázati felhívás eredményét. Az Európai Bizottság több mint 11 ezer pályázó közül összesen 1780 települést választott ki és részesít WiFi4EU-utalványban.

A kiválasztott települések önkormányzatai wifipontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, pl. könyvtárakban, múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken.

Magyarországról ebben a körben rekordszámú önkormányzat részesült támogatásban: Abaújszántótól Zsámbokig 142 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (csaknem 5 millió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat.

A kiválasztott települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, melyek a közterületeken telepíteni fogják a wifipontot, majd beválthatják a kapott utalványt. Minden wifipont legalább 3 éven át fog üzemelni. A WiFi4EU-hálózatok ingyenesen és reklámmentesen állnak majd a felhasználók rendelkezésére. A Bizottság 2020 végéig egy további felhívást tervez közzétenni azon települések számára, amelyek eddig nem kaptak utalványt.

A 13 Baranya megyei település, amely Wifi4EU utalványt nyert:
Baranyahídvég
Ilocska
Kárász
Keszü
Kislippó
Komló
Magyarbóly
Marócsa
Nagypall
Okorág
Sellye
Véménd
Villány


Hirdetés
Hirdetés