Kezdőlap > Közélet > Bolond likból bolond szél fú

Bolond likból bolond szél fú

2016. május 04. szerda, 19:01 Közélet
PDF
Ezt a likat most úgy hívják, hogy Fidesz-kormány. Népszavazást kezdeményezni egy olyan kérdésben, amit Európa nem akar ránk kényszeríteni, ami Európában nincs napirenden, aminek tehát az égvilágon semmi értelme, jelzi az önmaga csalhatatlanságába belecsavarodott vezér bamba őrületét. 
Ezen a tényálláson nem változtat az, hogy a Kúria jóváhagyta a népszavazásra feltett kérdést - hazánkban a jogállam már régen megszűnt, intézményei egytől-egyig elporladtak (gondoljunk csak a nemzeti valutát szakmányban gyengítő, tekintélyét elvesztett és bűnszövetkezetté silányult Magyar Nemzeti Bankra). 

Van-e mégis valami mögöttes sunyi szándék? Van: felkészíteni a magyar társadalmat arra, hogy előfordulhat: kiraknak Bennünket az Európai Unióból. Nyugat-Európa megunta az eszelős keleti törpe diktátorok nevetséges ugrabugrálását. Megbánta a keleti bővítést. Van elég globális kihívás: Kína, Oroszország, terrorizmus, menekülthullám, adósságválság, klímaváltozás, munkanélküliség, satöbbi. Nem kell Nyugat-Európa hátára nevetséges púpként az acsarkodó, fogvicsorgató, pökhendi és pimasz, fennhéjázó és nacionalista, türelmetlen és kirekesztő Kelet. 

2020-ra bízvást megváltozik a világ. Ha kiraknak bennünket az Európai Unióból, akkor azonnal szertefoszlik a "hanyatló nyugat adófizetőinek pénzére" alapozott hazai jóléti délibáb. Kiderül, hogy az EU nélkül nincsenek beruházások, nincs munkahely, nincs jövedelem. És ami a legfontosabb: szabadság nélkül nincs kenyér.

Ideje feleszmélni, hogy a Fidesz-kormány most lopja el a jövőnket.

Bokros Lajos
elnök
Modern Magyarország Mozgalom

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés