Bábszínházi Világnap a Bóbitával és a Bóbitában

Kezdőlap > Közélet > Bábszínházi Világnap a Bóbitával és a Bóbitában

Bábszínházi Világnap a Bóbitával és a Bóbitában

2018. március 20. kedd, 17:55 Rövid Hírek
PDF

2018. március 21-én, az ötödik alkalommal megtartott Bábszínházi Világnapon a magyar nyelvű bábosok határon innen és túl a legváratlanabb helyzetekben, szokatlan helyszíneken bukkanhatnak fel, hogy megmutassák: még a fantázia sem szabhat határokat ennek a sokszínű, izgalmas, minden korosztály számára csodákat nyújtó műfajnak!

A Bóbita Bábszínház bábosai ezen a napon Balatonbogláron keltik életre a Paprika Jancsi, Vitéz Lackó és a félelmetes rabló, Torzonborz újabb kalandjait egy paravános-kesztyűs-élő zenés bábelőadásban, majd a nézőtéren ülő óvodások, kisiskolások közelebbről is megismerkedhetnek a bábokkal és mozgatóikkal. Innen viszik tovább a bóbitások Csurgóra és Kadarkútra egy Somogy megyei turné keretében a jókedvet, a muzsikát és a bábokat.

Ez idő alatt Pécsett, a Bóbita mesés épületében Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója kalauzolja végig a nap során többször is az érdeklődőket. A Bóbita Bábmúzeumban Kifordítva - Mesés bábtechnikák címmel az PIM-OSZMI közös, interaktív kiállításán ismerkedhetnek meg a kíváncsiak a tradicionális és újabb keletű bábok születésével és kalandos életével, de be lehet kukkantani a színpadon a színfalak mögé, szabad leskelődni a bábok bölcsőjénél, azaz a bábkészítő műhelyben, és még egy családi belépőket is nyerhetnek azok a látogatók, akik kitöltik a Bóbita játékos-bábos kvízkérdéseit.

Forrás: Bóbita Bábszínház

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés