Minden eddiginél komplexebb lesz az idei DesignPécs

Kezdőlap > Közélet > Minden eddiginél komplexebb lesz az idei DesignPécs

Minden eddiginél komplexebb lesz az idei DesignPécs

2018. szeptember 18. kedd, 09:28 Közélet
PDF

A DesignPécs – amely idén is a Design Hét Budapest rendezvény hivatalos részeként kerül megszervezésre – célja, hogy bemutassa a régió kiemelkedő kreatív ipari vállalkozásait, képviselőit, valamint művészeti és tervezői műhelyeket, ezzel felvonultatva a helyi tervezői lehetőségeket. Az október 3-7. között zajló rendezvény ugyanakkor a széleskörű városi összefogás révén már szeptember 14-től kínál programokat a dizájn területén, egészen október 28-ig.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti valamint Műszaki és Informatikai Kara, a Kreatív Ipari Klaszter és a kreatív iparágak 2014 óta szervezik meg a rendezvényt. Idén a Zsolnay Örökségkezelő NKft. két kiállítással csatlakozik a programsorozathoz.

A DesignPécs Hét ideje alatt technnológiai, építészeti, képzőművészeti kiállítások, divatbemutatók, nyitott laboratóriumok, szemináriumok, tréningek, workshopok, vásárok, fórumok, kerekasztal beszélgetések és koncertek várják az érdeklődőket. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló vállalkozásfejlesztési, valamint a PTE transzdiszciplináris és művészeti programjai mellett számos helyi vállalkozás bemutatkozására is sor kerül.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a kamarai Enterprise Europe Network pécsi irodája nemzetközi üzletember találkozót szervez Open4Business 2018 Nemzetközi Üzletember Találkozó névvel, amely kiváló lehetőséget nyújt a DesignPécs résztvevői számára feltérképezni és kialakítani hazai és nemzetközi együttműködéseket 16 ország vállalkozóival. A Nana Bistroban október 3-7. között látható DesignPécs Vállalkozók Kiállítása a régióban működő vállalkozások design termékeit, koncepcióit mutatja be.

A ZsÖK szervezésében szeptember 14-én nyílik meg a Zsolnay Negyed m21 Galériájában a Támogatott művek az iparművészetben - NKA25 kiállítás, majd Csúcsformában címmel nyílik tárlat szeptember 28-án a Pécsi Galériában, a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj anyagából.

Szeptember 14-én nyílik a Beton Arcai Kiállítás 5.0 a Nick Udvarban. A képzőművészeti alkotások a LAFARGE Cement Magyarország Kft. által biztosított cement és mészkőliszt felhasználásával készültek.
Szeptember 28. – október 2. között a IV. Pécsi Érték Kiállítás és Vásáron az értékteremtő kis-, és középvállalkozások, valamint termelők kézműves termékei, alkotásai és szolgáltatásai kerülnek bemutatásra egy pécsi bevásárlóközpontban.

A Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete 2018. október 3-7. között Kortalan Tudomány (Art of Ageing) címmel ingyenes konferenciát és fesztivált rendez Pécsett.

Október 3-tól 24-ig látható tárlat a Nádor Galériában Pécs a jövőd kapuja - Kiállítás és interaktív 3D bemutató a Modern Városok Program fejlesztéseiről a Pécsi Tudományegyetemen címmel.

A DesigPécs célja, hogy egy széles képet adjon a magyar design fontos eredményeiről és főbb törekvéseiről, valamint lehetőséget biztosítson a helyi alkotóknak, tervezőknek, kreatív iparági szakembereknek és a művészethez kapcsolódó valamennyi embernek és vállalkozásnak, hogy bemutassák tevékenységüket és ingyenesen résztvehessenk a DesignPécsen. A rendezvény egyik fő feladata a vállalkozások és a kreatív ipar támogatása, valamint Pécs felkerülése az európai formatervezési térképre.

 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés