Kezdőlap > Közélet > Kockák és buborékok – Képregényfesztivál a Tudásközpontban

Kockák és buborékok – Képregényfesztivál a Tudásközpontban

2019. május 10. péntek, 07:48 Közélet
PDF

A PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont és a PTE BTK Képregénytudományi Kutatóközpont május 15-én vár minden érdeklődőt a "Kockák és buborékok - képregényfesztivál a Tudásközpontban" rendezvényre. A teljes délutánt betöltő programsorozat a képregény témája köré szerveződik. Dedikálással egybekötött alkotói workshopok, kerekasztal beszélgetés, és képregény kiállítás képviseli a kortárs képregény műfajt, a jelen alkotóit. Lesz képregénybörze, szabadulószoba, vitrinkiállítás, diákoknak comic strip pályázat.

A szokásos tavaszi könyvtári rendezvénysorozat 2019. évi témája a képregény, a manga és az animáció. A kortárs képregényalkotók munkáinak kiállítása a Tudásközpont földszintjén lesz megtekinthető május 6-19-ig. A keleti és nyugati stílusú képregényt képviselő alkotókkal való kerekasztal-beszélgetés érdekes kulturális sokszínűséget képvisel ebben a műfajban.

A dedikálással egybekötött alkotói workshopra Lakatos Istvánt, a Lencsilány és a Dobozváros Alfabéta-díjas szerzőjét és Dudás Győzőt, Szépirodalmi Figyelő díjas alkotót várják, kinek legutóbbi munkája Perisztaltikhoszeia címmel jelent meg.

A könyvtári térben „szabadulószobát” terveznek, melynek során megfeledkezve a térről és az időről, célja, hogy a jelentkező csapatok jól érezzék magukat a könyvtárban.

A gyerekeknek és felnőtteknek szóló programokról a Total Art Egyesület gondoskodik, aki a pécsi animációs hagyományokra építve, régi filmtechnikai eszközök kipróbálását teszi lehetővé.

A program teljes ideje alatt, a képregénybörzén lehet megismerkedni az aktuálisan kiadott új képregényekkel. Itt lesz lehetőség vásárlásra és csereberére is.

A felső tagozatos általános iskolásoknak, a középiskolásoknak és az egyetemi hallgatóknak külön-külön kategóriában 5 kockából álló képregényrajzoló pályázatot hirdettek „könyvtár-könyvtáros” témakörben, melynek nyertesei az értékes jutalmakon kívül folyóiratmegjelenést is nyerhetnek, majd a legjobban sikerült comic strip-eket kiállítják a Tudásközpontban.

Azok a látogatók, akik ezen a délutánon cosplay-jelmezben jelennek meg a könyvtárban, képregényt kapnak ajándékba.

A rendezvény ideje alatt induló könyvtártúrákon a látogatók a Tudásközpontnak azon helyeire is bepillanthatnak, melyek egyébként nem nyilvánosak: a mélyföldszinti tömörraktárba, a gépészeti helyiségbe, vagy jó idő esetén a tetőteraszra is.

A program ingyenes és nyitott minden érdeklődő számára!

Részletes program itt található!

Hirdetés
Hirdetés