Kezdőlap > Közélet > Ismét Zsolnay Piknik

Ismét Zsolnay Piknik

2019. május 15. szerda, 20:02 Közélet
PDF

Közel harminc program szórakoztatja a Zsolnay Piknikre érkezőket május 17-19. között, a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az immár ötödik alkalommal megszervezett esemény lényege változatlan: kellemes hangulatban, piknikpokrócokon pihenve élvezni a tavaszt és a közös élményeket.

Koncertek, bábszínházi előadások, sport-, gyermek- és érzékenyítő programok, finom falatok és kézműves portékák várják a látogatókat ebben a három napban. Az ingyenes események mellett két kiemelt koncertet is élvezhetnek a résztvevők: Falusi Mariann május 17-ei koncertjén a zene legnagyobb ászait – pl.: Queen, Abba, Sinatra, Madonna – eleveníti meg. Másnap a Pál Utcai Fiúk koncertjén az elmúlt 35 év kedvencei csendülnek fel, de nem a megszokott formában: az alternatívrock-csapat Szűcs „Qka” Krisztián, Dióssy Ákos és Albert Zoli közreműködésével akusztikussá varázsolja a PUF dalokat!

A Pikniken fellép a Jambalaya, hazánk első számú New Orleans-i zenét játszó zenekara, Zolbert, a smooth jazz műfaj magyarországi nagykövete, valamint a Dal felfedezettje, Dánielfy Gergő és az Utazók. Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristájának saját projektjében a lágyabb, fülbe kúszó dallamokra és szívbe karcoló zongorafutamokra vetül a reflektorfény, míg a Kéknyúl a hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszik. A fellépők sorában szerepel még többek között a Cimbaliband Gipsy Fusion, a Hajdu Klára Quartet, az ÉSTE Formáció, valamint Takáts Eszti és zenekara.

A gyerekek sem fognak unatkozni! Őket várja a Ringató: Ezer család énekel című interaktív gyerekkoncert, a Dúdolda zene-műhely, a Nevetnikék Alapítvány gyermekprogramja, a Bóbita Bábszínház előadása, a Ringató Zenés Mesebirodalom, a Kerekecske-gombocska című csecsemőszínházi előadás és az idén 10 éves születésnapját ünneplő Kiskalász zenekar interaktív családi koncertje.

Aki elgémberedik a heverészésben, kipróbálhatja magát a jógában, vagy megkóstolhatja a Teleky BBQ különlegességeit. Az üveggolyó esélycsapat programján meg lehet ismerkedni a sérült emberek önálló életvitelét könnyítő eszközökkel, a Braille írással, a jeleléssel, de kerekesszékes kihíváson is részt vehetnek az érdeklődők.

Aki kilátogat a Zsolnay Piknikre, már megtekintheti a Munkácsy-kiállítást, amely május 17-én nyílik az m21 Galériában.

Részletek: https://www.zsolnaynegyed.hu

Forrás: ZSÖK

Hirdetés
Hirdetés