Kezdőlap > Közélet > Süsü is ellátogat a Szamárfül Fesztiválra!

Süsü is ellátogat a Szamárfül Fesztiválra!

2019. augusztus 22. csütörtök, 20:33 Közélet
PDF

Ismét gyerekbirodalommá változik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, hiszen augusztus 23-25. között immár 8. alkalommal rendezi meg a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Szamárfül Fesztivált. Az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján többek között Gryllus Vilmos, Rutkai Bori, Bíró Eszter, színház, játék, embernagyságú mesehősök és közel 100 program várja a családokat! A fesztivál megnyitóján átadják a Zsolnay Negyed új, integrált játékokkal is bővített játszóterét.

 

Az Életre kelt mesehősök című kiállításon az E78 Panorámatermében többek között Mirr-Murr, Sebaj Tóbiás, a Nagy Ho-ho-ho horgász, Pom-Pom és Süsü várja az érdeklődőket. Ők Csukás István halhatatlan mesefigurái, akikről méltán elmondható, hogy a mesebirodalom „örök darabjai”. E csodás mesebeli figurák most „teljes embernagyságban” is életre kelnek egy kiállítás keretében, Megyeri János szobrászművésznek köszönhetően.

Koncertekből sem lesz hiány! Gryllus Vilmos biciklizős dalokat fog énekelni, a Rutkai Bori Banda interaktív mesekoncertet tart bábokkal, fellép Bíró Eszter, a Kokopelli Jazz Matiné, Bolba Éva és a JAZZterlánc.

A gyerekeket már fiatalon érdemes bevezetni a színház világába, ezt célozza a Kerek Perec Társulat csecsemőszínházi előadása, Párnamesék címmel. A kicsit nagyobbak elámulhatnak a MárkusZínház: Hős Miklós című bábszínpadi eposzán, a fesztiválon látható lesz a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának vendégjátéka, A bőgős fia meg az ördögök. A Bóbita Bábszínház előadásában A bűbájos lakat, míg a Bab Társulat előadásában a Matyi a ludas című darab látható.

A ZsÖK kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos szemléletmód átadására. A Készíts tengeri szörnyet! című foglalkozáson műanyag hulladékból, zacskókból, flakonokból, kupakokból készíthetnek tengeri állatokat a gyerekek és szüleik. A program arra hívja fel a figyelmet, hogy egyre több egyszerhasználatos műanyag tárggyal vesszük körbe magunkat. Az újrahasznosításról szól a Hulladékékszer workshop, a további kézműves foglakozásokon pedig lesz papírzacskó bábkészítő foglalkozás, mandalakészítő workshop és zoknibáb-készítő workshop is.

A fesztivál keretében megnyílik az E78 Kemence Galériában Molnár Jacqueline illusztrátor kiállítása, Tengeri szörnyek és mások címmel. Az új élményekre vágyók megtanulhatják a szájdobolás alapjait, az egész napos fáradalmakat pedig az Esti Mesén pihenhetik ki, amelynek keretében Tamás Éva és Bogárdi Alíz tart diafilmvetítést mesével és zeneszóval.

Ismét számos új játékkal bővül a Zsolnay Kulturális Negyed játszótere, amely immár a városban egyedülálló módon integrált, azaz befogadó játékelemeket is tartalmaz, így sérült és ép gyermekek együtt játszhatnak. Az ünnepélyes átadóra a Szamárfül Fesztivál első napján, augusztus 23-án kerül sor.

Forrás: ZsÖK

Hirdetés
Hirdetés