Maczekó Péter fotó- és paraftkiállítása

Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek > Maczekó Péter fotó- és paraftkiállítása

Maczekó Péter fotó- és paraftkiállítása

2017. augusztus 07. hétfő, 15:03 Rövid Hírek
PDF

Két új kiállítás várja a Csorba Győző Könyvtár Várkonyi Nándor Fiókkönyvtárába betérőket. Maczekó Péter, a Csorba Győző Könyvtár munkatársa két hobbijának, a fotózásnak és a paraftkészítésnek a gyümölcseit mutatja meg a nagyközönségnek.

A paraftokról így vall: "A kis pezsgősdugók faragása több mint 20 éve kezdődött, amikor az első parafa pezsgősdugóval találkoztam. Nem akartam kidobni, valamit kezdeni kellett a kis dugóval. Hosszú szünet után négy éve vált igazán hobbivá, egy barátom biztatására kezdtem újra foglalkozni a faragással. Akkor még boros dugóval is kísérleteztem, mára megmaradtak azok a pezsgősdugók, amik még nem voltak üvegben.
Sakk-készletnek indult a játék, ami sose készült el teljesen. A kis figurák már csak nevükben emlékeztetnek erre: PARAFT, ami a paraszt ás a parafa összevonásából alakult ki."

A fotózás a másik nagy szenvedély: "Már iskolás koromban is fotóztam, de a digitális technika megjelenésével gyakrabban került a kezembe a fényképezőgép. Az itt kiállított fotók nyaralásaim, kirándulásaim és városi séták alkalmával készültek Erdélyben, Budapesten, Villány környékén, és a Mecsekben."

A kiállítások megtekinthetők augusztus 31-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Forrás: Csorba Győző Könyvtár

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés