Kezdőlap > Kultúra > Zene > Apák könyve

Apák könyve

2016. április 27. szerda, 17:07 Zene
PDF
A Pannon Filharmonikusok képzeletbeli utazásra invitálja Önt az apák világába! Az anyák napját követő, májusi szombat délutánon az apákra fordítjuk figyelmünket, és több művészeti ágat segítségül hívva járjuk körbe a családfő szerepét. 
Egy délután az apákról filmmel, beszélgetéssel, zenével. Vámos Miklós, Gerendás Péter és Fekete-Kovács Kornél a színpadon, neves pécsi családok apái és gyermekei a portrébeszélgetésen.

2016. május 6.
 
14.00H - FILMVETÍTÉS
A filmvetítéssel kezdődő programban a Kramer kontra Kramer című Oscar-díjas alkotás felidézi az apaság szépségeit és nehézségeit. A vetítés a Kodály Központ nagytermében zajlik, a belépés ingyenes.
 
16.00H - PORTRÉBESZÉLGETÉS
Schweier Rita apákkal és ifjakkal folytatott mélyreható és szórakoztató pódiumbeszélgetésén bepillantást nyerünk pécsi képzőművész-, orvos- és közgazdászcsaládok történetébe.
Pinczehelyi Sándor és Pinczehelyi András képzőművészek
Prof. dr. Szabó István szülész-nőgyógyász és Ifj. dr. Szabó István ortopéd sebész, egyetemi magántanár
Dr. Zeller Gyula közgazdász és Dr. Zeller Judit jogász
A Pannon Filharmonikusok muzsikusainak kamarajátékával kísért könnyed beszélgetést egy pohár frissítő és egy csokoládés finomság teszi teljessé, melynek ára része a jegyárnak.
 
18.00H - ELŐADÁS ÉS KONCERT
Az esti hangverseny első részében Vámos Miklós fanyar humorú előadásában ükapáink és dédapáink harcos és történelmet író sorsát idézi elénk, majd az est megkoronázásként a maga is kilenc gyermeket nevelő Gerendás Péter közreműködésével mutatjuk be a családregény ihlette dalcsokor szimfonikus átiratát. A Fekete-Kovács Kornél közreműködésével és hangszerelésében első alkalommal elhangzó dalok szövegeit olyan alkotók jegyzik, mint Faludy György, Fodor Ákos, Bródy János, Bereményi Géza vagy Karafiáth Orsolya.
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés