Kezdőlap > Kultúra > Zene > Programkavalkád a Pécsi Napokon

Programkavalkád a Pécsi Napokon

2017. szeptember 12. kedd, 17:41 Zene
PDF

Sokszínű programokkal és fenséges ízekkel telik meg a pécsi belváros szeptember 14–24. között, a Pécsi Napok alatt. A Széchenyi téren fellép többek között a Vad Fruttik, Szabó Balázs Bandája és a Magashegyi Underground.

Pécs és a régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválja idén is óriási forgatagot hoz magával. A Zsolnay Örökségkezelő NKft. által szervezett fesztiválon a tíz nap során a társrendezvényekkel együtt közel 60 programon vehetnek részt a látogatók. Több mint 20 gasztronómiai kitelepülő bőséges étel-ital kínálatából válogathatnak, ráadásul Tüke kártyával 10% engedménnyel. A Jókai téren a kézművesek kínálják szebbnél szebb portékáikat.

A zenei fellépők között szerepel a magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája; a vokálos, modern dance stíluson nyugvó New Level Empire; a Rudán Joe Band, a Vad Fruttik és a Magashegyi Underground. A Mobilmánia formáció alapítói évtizedekig zenéltek a legendás P.Mobil együttesben; a Fonogram-díjas Mobilmánia közel kétórás koncertjén újra hallhatjuk az alapító tagot, Vikidál Gyulát. A Kodály Év alkalmából a Pannon Filharmonikusok nagyszabású szabadtéri koncertet ad a VoiSingers közreműködésével.,

A fesztivál ideje alatt 3 alkalommal jelentkezik a Gasztronómia és irodalom című beszélgetős főzőshow. A sorozat ötletgazdája, Lokodi Ákos pécsi kreatív séfnek minden alkalommal más vendége lesz: Cserna-Szabó András író, Váncsa István újságíró, valamint Bereznay Tamás séf.

A gyerekek sem fognak unatkozni: várja őket a Brummogda játszóház macivarrással, óriásmaci-töméssel, a Receficélők gyerekkoncertje, valamint BioBia népi játszóháza. A Hangerdő Társulat Vacsorázz nálunk címmel tart interaktív, zenés gyermekelőadást, akciómesét. A gyerekeket és szüleiket egyaránt lenyűgözheti az Improvizációs Science Show Kihívás, amelyen kiderül, hogy lehet-e izgalmas és humoros bemutatót tartani kizárólag a közönséggel és a náluk lévő véletlenszerűen kiválasztott tárgyakkal.

A Pécsi Napok ideje alatt a Tüke kártyával rendelkezők 1+1 akció keretében látogathatják meg Pécs páratlan kincseit: a pécsi világörökségi helyszíneket és a 650 éves pécsi Középkori Egyetem interaktív kiállítását. Az akció szeptember 14-24-ig érvényes, az ókortól a középkorig jegycsomagra vehető igénybe, amely megváltható a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain, többek között a Cella Septichora Látogatóközpontban.

Részletes programsor: http://www.pecsprogram.hu

Forrás: ZSÖK

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés