Kezdőlap > Kultúra > Zene > Real Group + Jazzation koncert a Kodály Központban

Real Group + Jazzation koncert a Kodály Központban

2018. április 26. csütörtök, 16:11 Zene
PDF
A capella világsztár érkezik Pécsre! A Real Group bejárta a világot, fellépett a 2002-es foci vébé nyitóünnepségén, sőt, a svéd királyi esküvőn is! Május 20-án a Kodály Központban ráadásul dupla élményben lehet része a közönségnek, ugyanis a hazai kedvenc Jazzation is fellép.


A Jazzation 2013-ban indította meghívásos koncertsorozatát, melynek keretében hazai és külföldi acappella együttesekkel koncertezik együtt. Akkor még szinte elérhetetlennek tűnt, hogy a svéd The Real Grouppal is létrejöhessen egy ilyen közös koncert, de az évek során a két együttes egyre több alkalommal találkozott a világ rangos acappella-eseményein. 2013-ban a Jazzation megnyerte a grazi Vokal Total nemzetközi verseny jazz kategóriájának nagydíját, itt Anders Jalkéus, a TRG basszusa kezdett foglalkozni a magyar együttessel. 2014 januárjában a londoni acappella fesztiválon Katarina Henryson és Morten Vinther több száz fő részére tartott kurzusán a Jazzation volt a bemutató együttes; 2014 augusztusában az olaszországi Fossanóban a Real Group első többnapos acappella táborában a közös programokon túl egyéni coaching keretében is mentorálta a Jazzationt.
Tudta-e,…
…hogy a Jazzation és a Real Group első közös koncertje az Åland-szigetek „fővárosának” legnagyobb koncerthelyszínén, a mariehamn-i Ålandicában volt 2015 augusztusában?
…hogy az ålandi „Edenroth Extensixe Care” mesterkurzusra mindössze két együttes kapott meghívást: a dán Dopplers és a magyar Jazzation?
…hogy a Jazzation 2013 májusában meghívásos sorozatot indított, és egyik fő célja a Real Group meghívása volt?
…hogy a Real Group 1989-ben megjelent „Chili Con Carne” című kompozíciója magyar sikert is hozott: ifj. Sapszon Ferenc fakanállal vezényelte a nagydíjat megnyerő Cantate vegyeskart (melynek akkoriban Homor Máté, a Jazzation basszusa is tagja volt) a giesseni kórusversenyen?
…hogy az 1984-ben öt svéd diák alapította Real Groupban jelenleg angol a munkanyelv, mivel baritonjuk dán és basszusuk lett származású?
…hogy a Real Group tagjai közül Anders Edenroth járt leghamarabb Magyarországon, amikor stockholmi gyermekkórusával részt vett 1976 májusában a III. Kodály Zoltán nemzetközi gyermekkórus találkozón Komlón?
…hogy a Real Group együttes tagja az „Artister för Miljön” (Svéd Előadóművészek a Fenntartható Világért) szervezetnek, melynek tagjai vállalják, hogy backstage igényeik megfogalmazásánál is a környezetbarát megoldásokat választják (palackozott víz helyett csapvíz; szezonális, lehetőleg fenntartható gazdálkodásból származó ételek stb.)?
…hogy a Real Group legújabb albuma ’Elements’ címmel 2017. december 1-jén jelent meg, melyen ’Water’ című dalukkal arra hívják fel  figyelmet, hogy a világ legszegényebb térségeiben is ivóvízhez juthassanak a rászorulók?

Jegyvásárlás és részletek: kodalykozpont.hu


A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés