Maczekó Péter fotó- és paraftkiállítása

Kezdőlap > Kultúra > Irodalom > Maczekó Péter fotó- és paraftkiállítása

Maczekó Péter fotó- és paraftkiállítása

2017. augusztus 07. hétfő, 15:03 Rövid Hírek
PDF

Két új kiállítás várja a Csorba Győző Könyvtár Várkonyi Nándor Fiókkönyvtárába betérőket. Maczekó Péter, a Csorba Győző Könyvtár munkatársa két hobbijának, a fotózásnak és a paraftkészítésnek a gyümölcseit mutatja meg a nagyközönségnek.

A paraftokról így vall: "A kis pezsgősdugók faragása több mint 20 éve kezdődött, amikor az első parafa pezsgősdugóval találkoztam. Nem akartam kidobni, valamit kezdeni kellett a kis dugóval. Hosszú szünet után négy éve vált igazán hobbivá, egy barátom biztatására kezdtem újra foglalkozni a faragással. Akkor még boros dugóval is kísérleteztem, mára megmaradtak azok a pezsgősdugók, amik még nem voltak üvegben.
Sakk-készletnek indult a játék, ami sose készült el teljesen. A kis figurák már csak nevükben emlékeztetnek erre: PARAFT, ami a paraszt ás a parafa összevonásából alakult ki."

A fotózás a másik nagy szenvedély: "Már iskolás koromban is fotóztam, de a digitális technika megjelenésével gyakrabban került a kezembe a fényképezőgép. Az itt kiállított fotók nyaralásaim, kirándulásaim és városi séták alkalmával készültek Erdélyben, Budapesten, Villány környékén, és a Mecsekben."

A kiállítások megtekinthetők augusztus 31-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Forrás: Csorba Győző Könyvtár

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés