Kezdőlap > Kultúra > Képzőművészet > Legeltetési tilalom

Legeltetési tilalom

2017. október 03. kedd, 17:55 Rövid Hírek
PDF

Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya döntése értelmében a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet 8. § (5) bekezdése, valamint a zoonózisok elleni védekezés állat-egészségügyi feladatairól szóló 81/2002 (IX. 4.) FVM rendelet 2. § (1) bekezdése szerint, Pécs Város közigazgatási területén tartott kutyákra, macskákra valamint legeltetett állatokra vonatkozóan azonnali végrehajtás mellett ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el a rókák veszettsége elleni immunizálásának időszakára, 2017. október 07. napjától október  27. napjáig.

Jelzett időszakban az ebeket megkötve, vagy zárva kell tartani és csak pórázon szabad közterületre vinni, valamint a város egész területén tilos bármilyen fajú állat legeltetése.

Aki vakcinázott területen elhullott vadon élő vagy háziállatot talál, a tetemet hagyja érintetlenül és haladéktalanul értesítse a legközelebbi állatorvost, helyi önkormányzatot vagy a vadásztársaságot.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés