Kezdőlap > Kultúra > Képzőművészet > A ferencesek támogatják az elváltakat

A ferencesek támogatják az elváltakat

2019. február 13. szerda, 14:41 Rövid Hírek
PDF
Az atyák nem kirekesztők, sőt amiben tudják, segítik az egyedülálló szülőket. A példával élen járnak a ferencesek, hiszen a rend által működtetett nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton idén is megrendezik az Elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlatát, amin tavaly már mintegy hatvanan vettek részt. 
 
Március 15-17-én a szentkúti Zarándokházban gyűlnek össze azok az elvált, gyermeküket egyedül nevelő szülők, akik szeretnének gyógyulni, megerősödni, új lendületet kapni a mindennapokhoz.
 
Idén a hétvége mottója: "Hozzád emelem lelkemet, Uram, Istenem, benned bizakodom" (Zsolt.25,1) Az elmélkedéseket  Laurinyecz Mihály tartja majd.
 
Madocsai Bea, az Emmánuel Közösség tagja évtizedek óta szervez AVE-kurzusokat, ahol a közösségben igazi csodák történnek. A szentkúti lelkigyakorlatra bárki jöhet, függetlenül attól, hogy volt-e ilyen kurzuson, vagy hogy mikor történt az életében a válás, szakítás fájdalmas eseménye.
 
„Ez a hétvége nem szokványos lelkigyakorlat; a résztvevők aktívan bevonódnak. A kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik, hogy egymás számára megteremtsék azt az elfogadó, szeretetteli közeget, amelyikben könnyű megnyílni egymás előtt és közösen Isten ajándékai előtt. Márpedig Isten nagy ajándékot tartogat mindenkinek!” – mondta Madocsai Bea.
 
A Nógrád megyei kegyhely színvonalas szálláshelye mellett a meseszép környezet is segíti a „gyógyulást”, sőt a programba a ferences atyák is bekapcsolódnak.
 
„Azoknak a katolikusoknak a helyzete, akiknek a szentségi házassága végződött válással, és újra házasodtak, az egyházban rendezetlennek számít. Emiatt ők gyakran kitaszítottnak érzik magukat, pedig ez nem így van. Egyrészről a szentségi házasság felbonthatatlansága, másrészről pedig a krisztushívő lelki üdvössége jelöli ki azt a teret, amelyben jelentős mozgási lehetőség van az élő istenkapcsolat fenntartására.  Ezeknek a lehetőségeknek a felfedezésében segít ez a lelkigyakorlat is.”- tette hozzá Orosz Lóránt kegyhelyigazgató
 
További információ: www.szentkut.hu
 
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés