Kezdőlap > Kultúra > Színház > Szárnyas Malac Nap: Dupla Torzonborz, Az ember: tragédia és Vitéz László automata

Szárnyas Malac Nap: Dupla Torzonborz, Az ember: tragédia és Vitéz László automata

2016. december 18. vasárnap, 14:54 Major Zoltán Színház
PDF

Mindenki még javában a karácsonyra készül. Így tesz a Bóbita Bábszínház csapata is, azonban már összeállt az évbúcsúztató programsor is. December 30-án, az idei Szárnyas Malac Napon is a vidámságé lesz a főszerep: többek közt a Torzonborz 1-2, a Kajárpéci Vízirevü kifordított klasszikusa, Az ember: tragédia (képünkön), illetve Vitéz László bábjáték automata várja a kicsiket és a nagyokat. Programajánló elő-karácsonyra és a Szárnyas Malac Napra Sramó Gábor igazgatótól.

 

- Az advent során mivel készültök, mit adtok ajándékba a nézőknek karácsonyra?

- Az adventi időszakban is várjuk a közönséget a hétvégi előadásokra, hét közben szervezett csoportjainknak játszunk. Szokásunkhoz híven december 24-én, szenteste délelőttjén is délutánján is előadással várjuk azokat, akik a karácsonyfa-díszítés előtt vagy annak ideje alatt a Bóbitába előkarácsonyozni. Délelőtt csecsemőszínházi előadásunk lesz, délután 2-től pedig az új darabunk, az Édes Élet Cukrászda kerül (az ünnepi) terítékre, ami nemcsak hangulatában illik az adventi időszakhoz, hanem, ha a nézők az előadás során megkívánják a süteményeket, édességeket, valószínűleg utána otthon bőven be tudnak belőle lakmározni.

- Egy héttel később azonban már a meghittség helyett a vidám pillanatoké a főszerep, jön a Szárnyas Malac Nap. Idén milyen malacságok zárják az évet?

- A Szárnyas Malac Napot már több mint két évtizede megrendezzük, és mindig törekszünk arra, hogy valami újdonsággal rukkoljunk ki látogatóinknak. Az idei év programjának egyik csúcspontja, hogy sikerdarabjaink, a Torzonborz, a rabló és a Torzonborz 2 – Torzonborz visszatér külön jeggyel, ugyanazon a napon lesz látható, délelőtt 10 órától az első rész, délután háromtól pedig a második rész! A Torzonborz duplázás (délelőtt illetve délután) garantáltan vidám perceket fog szerezni az év utolsó előtti napján mindenkinek: aki még esetleg nem látta, és annak is, aki már kívülről fújja Torzonborz, Jancsi, Lackó, a Nagymama és a többiek zenés-vicces-tanulságos kalandjait.

 

alt

 December 30-án egy napon a Bóbita színpadán: Torzonborz, a rabló és Torzonborz 2 - Torzonborz visszatér!

 

- Délelőtt milyen programokkal várjátok a gyerekeket?

- A kamarateremben kalandjáték-helyszínné alakul át. A kis játszótéren többféle kaland várja a gyerkőcöket: többek között megetethetik Tóbiást, az óriást, ez egy ügyességi játék, egy pallón kell átvinni kézben és kiskanálban különböző ételeket. Azonban nem csak az ügyességüket, hanem az eszüket is próbára tehetik, ugyanis lesz egy varázsfa, ahol egy királylány képét kell kirakniuk, illetve egy aranydiófa, ahol találós kérdéseket kell megfejteniük. Közben kézműves foglalkozásokat is tartunk, így az előadások között sem fognak unatkozni az idelátogatók, délelőtt 10 és este 9 között folyamatos pörgés lesz a Bóbitában!

- Egy Vitéz László nevét viselő bábjáték automata is szerepel a programok közt.

- Lesznek olyan programok, amelyek egy jeggyel megnézhetők, például a Vitéz László bábjáték automata, amit a Kolibri Színház két művésze, Bodnár Zoltán és Gazdag László hoz le Pécsre. Évek óta járják ezzel a produkciójukkal az országot. Az automatának van gyermekeknek és felnőtteknek szóló változata is, a Szárnyas Malac Napon mindkét verziót kipróbálhatjuk. A kamarateremben felállított automata délután négy és fél hat között a Torzonborz 2 után várja a nagyérdeműt, a felnőtt változatot este hét és nyolc között lehet kipróbálni. A nevéből adódóan ez egy olyan automata, ami teljesíti a kívánságokat: gyerekverseket, dalocskákat hallgathatunk meg, amit különböző bábokkal adnak elő. A felnőtteknek szóló változatban pedig természetesen nagyobbaknak való pajzán versek és dalok hallgathatók meg. Aki idelátogat és megáll az automata előtt, nagyon jól fog szórakozni. Habár egyszerre egy ember kívánságát teljesíti, a körülöttük állók is ugyanúgy élvezni fogják ezeket a produkciókat. Bátran ajánlom mindenkinek!

 

alt

A Szárnyas Malac Napon reggel 10-től este 10-ig nincs megállás a Bóbitában

 

- A felnőttek még egy évzáró meglepetést kapnak, egy klasszikus darabot új, abszurd köntösben: Az ember: tragédia címmel…

- Ennek az elkövetője a Kajárpéci Vízirevü. Buzás Mihály és csapata nem ismeretlen a pécsi közönség előtt, főként a Szárnyas Malac Napon lehetett találkozni velük, ezt a jó szokásukat idén is megtartják. A falusi színjátszó csapatok stílusát idéző előadások szíve és motorja Buzás Misi - aki anno még a Bóbitának is tagja volt – hihetetlen energiával, humorral és beszédkészséggel rendelkezik. Az alkalmi színtársulat általában közismert történeteket dolgoz fel, és mindig csavar egyet rajtuk. Most is egy klasszikus, Az ember tragédiája kerül új megközelítésbe, rengeteg abszurd humorral megspékelve. Azért választottuk, mert egyrészt nálunk még nem játszották, másrészt a repertoárunk része Az ember tr., így lesz egy kis áthallás a mi évadunkkal is. Remélem, a nézők nem fogják összekeverni…de garantáltan nagyon jól fogják érezni magukat.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés