Kezdőlap > Kultúra > Színház > Farsangoló HANGoskodás a Bóbitában

Farsangoló HANGoskodás a Bóbitában

2017. február 08. szerda, 16:29 Színház
PDF

A Bóbita Bábszínház 2017. február 11-én, szombaton ismét megrendezi immár hagyománnyá vált télűző mulatságát, a „Farsangoló HANG-oskodás”-t. A nap csecsemőszínházzal (Dödölle és Mesekuckó) indul, majd a délután négy órakor kezdődő Hamupipő után sor kerül a Hang Gábor-díj ünnepélyes átadására. Az estét Lugosi Béla báb-alteregója társaságában tölthetjük, az UN-DEAD című előadás során (képünkön).

Délelőtt 10 órakor a Dödölle című csecsemőszínházi előadásra, illetve a Mesekuckóba várja a Bóbita Bábszínház legapróbb nézőinket és felnőtt kísérőiket, délután 16 órától pedig a Hamupipő című, 4 éven felülieknek szóló bábelőadásukat tekinthetik meg az érdeklődők. A 16 órakor kezdődő darab után kerül sor a Hang Gábor-díj ünnepélyes átadására, melyet a Bóbita társulatának egy tagja kaphat meg évről évre a társulat tagjainak szavazata alapján.

Az aktív elfoglaltságra vágyó, ügyes kezű vendégek 11-13, valamint 14:30-16 óra között farsangi álarcokat készíthetnek a kézműves teremben, illetve 17 órától ugyanitt arcfestésen vehetnek részt a kíváncsi látogatók.

 

altA Hamupipő után átadják a Hang Gábor-díjat

 

18 órától a 14 éven felüli korosztályt várjuk az UN-DEAD című, felnőtteknek szóló bábelőadásra, melyet a szegedi Barboncás Társulat mutat be a pécsi közönségnek. Az előadás különböző bábtechnikák segítségével idézi meg a 60 éve elhunyt Lugosi Bélát, a némafilmek korának magyar sztárját, akinek legismertebb alakítása Drakula figurája volt. Drakula gróf, a vérszívó vámpír borzongatóan izgalmas históriája egy világgá ment magyar fiú útkereséséről szól, de végső soron mindannyiunk „haláli színjátéka” ez. A „haláli színjáték” kilenc izgalmas animált képben mutatja meg a színész életét.

 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés