Farsangoló HANGoskodás huszadszor: idén emlékkiállítás is lesz

Kezdőlap > Kultúra > Színház > Farsangoló HANGoskodás huszadszor: idén emlékkiállítás is lesz

Farsangoló HANGoskodás huszadszor: idén emlékkiállítás is lesz

2018. február 07. szerda, 17:11 Színház
PDF

A Bóbita Bábszínház 2018. február 10-én, szombaton ismét megrendezi immár hagyománnyá vált télűző mulatságát, a Farsangoló HANGoskodás-t. A nap folyamán csecsemőszínházi, gyermek-és felnőttelőadás, foglalkozások valamint a 20. évforduló tiszteletére a névadóra, Hang Gáborra emlékező kiállítás várja a Bóbitába látogatókat és átadják a róla elnevezett díjat is. (Fotók forrása: Bóbita Bábszínház)

Éppen 20 esztendővel ezelőtt állított első alkalommal emléket a Bóbita Bábszínház a fiatalon az égi bábjátékosok közé szegődő kollégának, Hang Gábornak, aki felejthetetlen komikus és drámai alakítások emlékét és a játék szeretetét, tiszteletét hagyta örökségül a társulatnak. A nap folyamán folyamatosan programok várják a bábszínázba látogatókat.

Február 10-én délelőtt 10 órakor csecsemőszínházi előadásra látogathatnak a legapróbb nézők, délután 16 órától  láthatják a felnőtt kísérővel érkező gyermekek a Kós Lajos teremben a Történet a tálról és kanálról című bábelőadást, este 20 órától a gyermekkíséret nélkül érkező felnőtteket várja ugyanitt a Vilmos és Kormos, avagy erény és öv című pajzán középkori témájú előadás (borítóképünkön).

Az aktív elfoglaltságra vágyó, ügyes kezű vendégek 10-13 óra között a Total Art Egyesület tagjaival a rajzfilmkészítés titkait leshetik el egy animációs műhelyfoglalkozáson, majd 14-16 és 17-18 óra között farsangi maszkokat, kalapokat és kesztyűsbábokat is készíthetnek a kézműves teremben.

 

alt

Hang Gábor arcai

 

Hang Gábor emlékének tisztelegnek a Bóbita tagjai e napon egy kiállítással is, amely 19.00 órakor nyílik a bábszínház aulájában, illetve ekkor adják át a Hang Gábor-díjat, amit a társulat egy tagja kap meg minden évben a kollégák szavazatai alapján.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés