Kezdőlap > Kultúra > Tánc > „Ha táncunkat nézed, szívünk hangját hallod…”

„Ha táncunkat nézed, szívünk hangját hallod…”

2017. július 05. szerda, 00:00 Bereczki Lajos Tánc
PDF
Az ANK Művészeti Iskola táncművészeti tagozatának növendékei részére 60 órás, tanórán kívüli komplex tehetséggondozó program indult 2017. március 18-án.(NTP-MOI-16. A program helyszíne a Művészeti Iskola két balett terme volt.
A Nemzeti Tehetségprogram NTP-MOI-16. számú pályázatra a Művészeti Iskola táncművészeti tagozatának táncpedagógusai  olyan komplex tehetséggondozó programot állítottak össze, amelyben a tagozat 20 növendéke az iskola négy táncpedagógusával együtt dolgozva ismerkedhetett a táncművészet különböző műfajainak sajátosságaival.

A projekt célja az volt, hogy a múlt és jelen hagyományait és táncművészeti értékeit bemutassuk és megismertessük, ezáltal lehetőséget teremtve arra, hogy növendékeinket eljuttassuk az alkotó munkához, amely hozzájárul a harmonikus, érzelmileg gazdag személyiség kialakításához. Olyan alkotás megteremtése volt a cél, amelyben a sokszínű táncművészet komplex módon, a növendékek személyiségével, kreatív munkájával és alkotótevékenységével párosul. A pályázatban megfogalmazottaknak megfelelően a Művészeti Iskola négy táncpedagógusa dolgozott a növendékekkel. 



A pályázat segítségével meghívtuk Gulyás Miklós Nívódíjas társastánc-pedagógust Békéscsabáról, hogy kreatív, interaktív módszereivel táncosainkat bevezesse az improvizáció, partnering, kompozíció világába. A pontos technikai kivitelezés, a lépések stílusa és előadásmódja, ennek tudatos megfigyeltetése és végrehajtása kiemelt feladatot jelentett növendékeinknek.





A program ideje alatt olyan produkció született, amely mind a négy táncművészeti műfajt felvonultatja, táncosaink bemutathatták az elsajátított mozdulatokat, lépéseket, motívumsorokat olyan koreográfiai kompozícióban, amelyben az adott stílust legkiemelkedőbben elsajátítók improvizatív tehetségüket is megmutathatták. Az előadás jelmezeit, viseleteit, eszközeit, kiegészítőit a pályázaton nyert összegből készíthettük el; stílusában, kifejezésmódjában, jellegzetességében megfelelő keretet adva az előadásnak. 
A program zárása 2017. május 13-án volt.


A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés