Kezdőlap > Kultúra > Tánc > Izraeli turnéval indítja az újjászületés évadát az önálló Pécsi Balett

Izraeli turnéval indítja az újjászületés évadát az önálló Pécsi Balett

2017. augusztus 02. szerda, 12:02 Tánc
PDF
Augusztus elején a 30. jubileumi Karmiel Fesztivál meghívására Izraelbe utazik a Pécsi Balett társulata. A turné keretében összesen öt jelentős városban mutatják be a Carment, az utóbbi évek egyik legsikeresebb koreográfiáját. Az elmúlt 56 év alatt 28 országban járt a Pécsi Balett, Izraelben most turnéznak először.
 
„Sokszor hangsúlyoztam, hogy a Pécsi Balett önállósodása tánctörténeti, színháztörténeti esemény. Valójában most kezdem-kezdjük felfogni, hogy ez mit jelent. Most már tényleg szabadon teljesíthetjük missziónkat, utazhatunk, a tánc univerzális nyelvén képviselhetjük városunk és hazánk kultúráját, művészetét itthon és a nagyvilágban. A nagy szavak mögött immár tények sorakoznak. Az önállósodás hírére azonnal számos meghívást kaptunk, az izraeli turnét már február óta készítjük elő impresszáriónkkal. Fantasztikus boldogság látni, hogy telik a naptárunk… a legnagyobb örömömre végre leköthetek előadásokat, turnékat akár egy-két évre előre is. Hihetetlen…” - nyilatkozta Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas művész a Pécsi Balett igazgatója.
 
A társulat holnap hajnalban indul Izraelbe, de már az őszi turnét készítik elő. A teljes októbert Mexikóban töltik. 
Új bemutatójuk A makrancos hölgy, mely szeptember 15-én a XI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása lesz. A Shakespeare-komédia táncszínházi változatát a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban hozzák létre. A koreográfus Földi Béla Harangozó-díjas művész, a Budapest Táncszínház művészeti vezetője.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés