Kezdőlap > Kultúra > Tánc > Csorba Győzőre emlékeznek

Csorba Győzőre emlékeznek

2018. november 18. vasárnap, 18:30 Rövid Hírek
PDF

Csorba Győző születésének 102. évfordulóját ünnepli a Csorba Győző Társaság és a Csorba Győző Könyvtár, ebből az alkalomból 2018. november 21-én 16 órakor emlékestet tartanak a Tudásközpontban.

Az emlékest eseményei:
Köszöntők (prof. dr. Nagy Imre, Miszler Tamás könyvtárigazgató)
Verset mond dr. Hernádi László Mihály, Sólyom Katalin Jászai Mari-díjas színművész versmondó körének tagja
Egy régi barátságról – Látogatóban Csorba Győzőéknél Pécsett. Mezey  Katalin, Kossuth- és József Attila-díjas prózaíró, költő, műfordító előadása.
Az Emlékszobát megkoszorúzzák: Mezey Katalin, költő, műfordító, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője, prof. dr. Nagy Imre a Csorba Győző Társaság elnöke, Miszler Tamás, a Csorba Győző  Könyvtár igazgatója és Csorba Győző örökösei
“Várkonyi Nándor, Weöres Sándor és Csorba Győző a SORSUNK tükrében”Kende Kata, a Várkonyi-hagyaték gondozójának előadása
A Csorba Győző 100 című könyv bemutatója a Csorba Győző születésének századik évfordulóján, 2016-ban tartott konferencia előadásainak szövegéből, képeiből, Csorba Győző versekből és a hagyaték Csorba képeiből összeállított kiadványról prof. dr. Nagy Imre és Pintér László, a kötet összeállítója beszélget.
A beszélgetés után a Csorba Győző Emlékszoba falára (1. szint) koszorút helyez el prof. dr. Nagy Imre a Csorba Győző Társaság elnöke, Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója, valamint Csorba Győző lányai és unokái.

Forrás: Csorba Győző Könyvtár

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés