Kezdőlap > Kultúra > Zene > Újra tiszta az egykori Zsolnay focipálya területe

Újra tiszta az egykori Zsolnay focipálya területe

2021. április 01. csütörtök, 07:41 Rövid Hírek
PDF
Mint arról korábban tájékoztattuk az érdeklődőket, a BIOKOM NKft. a Basamalom utcában lévő, a Balokánytól keletre, a pécsváradi vasútvonaltól pedig délre eső terület, az egykori Zsolnay-labdarúgópálya megtisztítására nyújtott be sikeres pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. „Tisztítsuk meg az Országot!” című, illegális hulladéklerakók felszámolására indított pályázati kiírására.
 
Erre a területre az elmúlt években nagy mennyiségű betontörmeléket helyeztek el illegális módon, melyet mostanra már sűrű, átjárhatatlan bozót borított. 
Pécsett – sajnos – jelenleg több ilyen jellegű terület is van, de a választást egyértelművé tette a terület nagysága, a mentesítés várható magas költsége és a Belvároshoz, Zsolnay negyedhez való közelsége.

A városüzemeltetési cég 18.244.800 Ft pályázati támogatást nyert el, így 2021. március 16-án elindulhatott a terület megtisztítása. Elsőként - saját teljesítésben - a Zöldterület fenntartási részleg 15 munkatársa kezdte el a zöldnövényzet irtását, aprítását, valamint hulladéklerakóra való elszállítását. 

Az egykori Zsolnay focipályáról a törmelék elhordása 2021. március 29-én fejeződött be. A BIOKOM NKft. a munkát naponta átlagosan 5-6 földmunkagéppel és 12-13 tehergépjárművel végezte el, amelyet követően sor került a terület tereprendezésére is. Tevékenységük révén a 7600 négyzetméter nagyságú területet összesen 6719 tonna inert hulladéktól sikerült megtisztítani.
A néhai sporttelep most már tisztán, rendezett formában várja leendő új funkcióját, amely – talán – hasonló lehet méltó múltjához és készen áll arra, hogy a jövőben az itt élő közösséget szolgálja. 


BIOKOM Nonprofit Kft. 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés