Kezdőlap > Kultúra > Zene > Ismét lesz tájékozódási túraverseny a Mecsekben!

Ismét lesz tájékozódási túraverseny a Mecsekben!

2023. március 09. csütörtök, 13:46 Rövid Hírek
PDF

12 év után újra lesz baranyai szervezésű tájékozódási túraverseny a Mecsekben.

A tájékozódási túraversenyzés a gyalogos természetjárás egyik izgalmas, versenyzős formája, melyből négy-öt is volt egy-egy évben az évezred elején Baranya megyében.

A szakosztályok felváltva rendeztek versenyeket, vándorkupa versenyeket írtak ki.

2011 óta viszont abbamaradt a lendület, azóta Baranya megyei szervezésű tájékozódási túraversenyt nem rendeztek a Mecsekben, de 2023-ban megszakításra kerül ez a „hagyomány” és újra lendületet kap a versenyzés.

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség jóváhagyásával és támogatásával, valamint a Demeter Egyesület közreműködésével, több frissen vizsgázott túravezető szervezésében, 2023. március 25-én kerül megrendezésre a 2. Satöbbi Kupa tájékozódási túraverseny, pécsbányai rajt/cél helyszínnel.

2022-ben volt két túravezetői tanfolyam, amelyet a Somogy, Tolna, Baranya megyei természetjáró szövetségek támogatásával rendezett a paksi Demeter Egyesület. A neve STB túravezetői tanfolyam lett. Az ezüstjelvényes túravezető-jelöltek 2022 nyarán gyakorló feladatuk keretében szervezték meg az 1. Satöbbi Kupát. Ezt a hagyományt szeretnék a 2022-ben végzett túravezetők folytatni. Fő céljuk újraindítani a baranyai szervezésű tájékozódási túraversenyzést a Mecsekben.

Az eseményen több kategória közül választhatnak az indulók előképzettség, állóképesség, tapasztalat alapján, így a profi túrázóknak, a teljesen kezdőknek, az idősebb korosztálynak, de akár a kisgyerekes családoknak is lehetősége lesz arra, hogy a legmegfelelőbb távot, nehézségi fokot kiválasztva élményekkel gyarapodva, sikeresen teljesítsék az útvonalakat a csapatukkal.

A verseny kiváló lehetőséget biztosít a természet felfedezésére, az aktív szabadidő eltöltésére, de akár egy kihívásokkal tűzdelt közös programként is beépíthető a családok, baráti társaságok, cégek életébe.

Már lehet nevezni a versenyre az alábbi linken: https://satobbikupa.hu/nevezes/

alt

Hirdetés
Hirdetés