Komoly havazás várható Pécsett

Komoly havazás várható Pécsett

Bereczki Lajos Rövid Hírek
PDF
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint Baranya, azon belül Pécs térségében akár 30 centimétert is meghaladó friss hó is lehullhat szombatig, ezért fokozott óvatosságra lesz szükségük a közlekedÅ‘knek az utakon, járdákon, tereken. 

Az elÅ‘rejelzések szerint az elkövetkezÅ‘ napokban a hÅ‘mérséklet maximum 1-2 fok lesz Pécs térségében, míg az éjszaki órákban -5,-9 fok, ami azt eredményezheti, hogy a lehullott hómennyiség megmarad a talajon, így a járdákon, tereken, utakon akár komolyabb problémát is okozhat. 

A város útjait kezelÅ‘ városüzemeltetési társaság, a BIOKOM NKft. minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét beveti a megelÅ‘zés érdekében. Már az éjszakai órákban elÅ‘sózzák a pécsi belterületi szakaszokat. 

Többszáz ember vesz részt a mentesítésben Pécsen folyamatosan, váltott műszakban. A munkálatok során elsÅ‘bbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak. Ezzel együtt kézi síkosság-mentesítést is végeznek a járdákon, tereken, buszmegállókban, hogy a reggeli órákra minél kevesebb csúszós felület legyen a városban. 

Arra kérjük a közlekedÅ‘ket, hogy csak olyan helyen és olyan módon parkoljanak az elkövetkezÅ‘ napokban, hogy még véletlenül se akadályozzák a síkosság-mentesítési munkálatokat. A gépjárművel utazók csak megfelelÅ‘ profilmélységű téli gumival szerelt autókkal keljenek útra, a gyalogosan közlekedÅ‘k pedig készüljenek fel havas és akár jeges útszakaszokra is. 

Kérjük továbbá a pécsi lakosokat, hogy segítsék azzal a balesetmentes közlekedés fenntartását, hogy a lakóingatlanok előtti járdaszakaszokon elvégzik a síkosságmentesítési feladatokat (sózás, jégcsapok eltávolítása stb.). A hozzájuk tartozó járdaszakaszokat illetően, a jogszabályi hivatkozással együtt bővebb tájékoztatást a BIOKOM Nonprofit Kft. honlapján találnak szöveges és térképes formátumban is.


További, folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetik a www.met.hu oldalon. A pécsi buszokkal kapcsolatos információk a BIOKOM Nkft. Mobilitási Központjának oldalán, a http://mobilitas.biokom.hu/hirek/aktualis webcímen találhatók.



BIOKOM Nonprofit Kft. 


 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés