Gázvezeték felújítás kezdődik Pécsett

2021. április 02. péntek, 06:40 Rövid Hírek
PDF
Április 6-án, kedden gázvezeték-hálózatot érintő rekonstrukciós munkálat kezdődik Pécsen, mely a forgalmi rendet átmenetileg megváltoztatja, ezért az alábbiakban küldök egy rövid tájékoztatást a beruházásról, annak menetéről, a forgalmi rendben várható átmeneti változásokról. Felmerülő kérdésük esetén szívesen állok rendelkezésükre.

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a folyamatos, tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként kerül sor Pécsen a Jurisics utcában a gázvezeték cseréjére. A munkálatok során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre, a több, mint 40 éve üzemelő acél gázvezetékeket közel 500 méteres szakaszon korszerű műanyagra cserélik a szakemberek. A rekonstrukció az E.ON saját beruházásában valósul meg, 50 millió forintból.

A beruházás április 6-án, kedden reggel indul. A Jurisics Miklós utcát (annak Damjanich utca és Hermann utca közötti szakaszát) érintő gázvezeték rekonstrukció 2 ütemben valósul meg:

1. ütem: 2021.04.06. – 2021.04.18.

2. ütem: 2021.04.19. – 2021.05.31.


Az munkálatok elvégzéséhez az első ütemben április 6-án, kedden 8 órától a Jurisics Miklós utca teljes szélességében le lesz zárva a Fejér Lipót utcai kereszteződéstől északra, majd a második ütemben a Fejér Lipót utcai csomóponttól délre. A Fejér Lipót utca megközelítése a teljes kivitelezés alatt biztosított lesz.

Az érintett (32, 32Y, 34Y, 35Y, 932) autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek:

http://www.tukebusz.hu/tartalmak/gazvezetek_rekonstrukcios_munkak_a_jurisics_miklos_utcaban

A munkálatok ideje alatt biztosított lesz a földgáz-szolgáltatás. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.

 Az E.ON kéri a lakosság támogatását, türelmét a rekonstrukciós munkálatok kapcsán. Arra törekednek, hogy a munkálatokkal járó átmeneti kellemetlenségeket az elérhető minimálisra szorítsák.

 
A munkálatok befejezésének várható időpontja: május 31. A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.


A munkálatokban érintett ügyfelei megértését, türelmét ezúton is köszöni a társaság!

 E.ON


Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés