Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Az ajándék – egyedi élmény színésznek és nézőnek egyaránt

2024. június 02. vasárnap, 13:29 Major Zoltán Színház
PDF

Különleges előadást mutattak be május 23-án és 24-én az Escargo Szobaszínházban, amelyet a Bóbita Bábszínház művészei játszottak, a közönség hathatós közreműködésével. Az ajándék folytatja az #Apa, anya, én című darabbal megkezdett családi tematikájú sort, amelynek születéséről Tóth Zoltánnal, az előadás rendezőjével beszélgettünk többek között arról, miképp változik meg minden egy családban, ha gyermek érkezik. (Fotók forrása: Bóbita Bábszínház)

 

Gördeszka-kiállítás nyílik Pécsett!

2024. május 23. csütörtök, 13:12 Képzőművészet
PDF

Az Art of skate című kiállítást először Párizsban rendezték meg 2022-ben, ahol hat hét alatt mintegy 50.000 látogatója volt. A tárlat a gördeszkázás történetét, kulturális beágyazottságát és a művészettel való kapcsolatát mutatja be. Május 24-től a Pécsi Galériában várja az érdeklődőket – garantáltan megszólítva mindenkit a deszkázó tiniktől az avatott művészetkedvelőkig.

 

UTCÁRA FEL! - urban art fesztivál Pécsen

2024. május 23. csütörtök, 12:35 Képzőművészet
PDF

Urban art fesztivál várja a városi művészet kedvelőit Pécsett május 24-től szeptember 22-ig. Neves hazai és külföldi street art művészek mutatkoznak be a Street Up nemzetközi kiállításon a Zsolnay Kulturális Negyedben. Art of skate címmel gördeszka kiállítás látható a belvárosi Pécsi Galériában, emellett hip-hop és gördeszkás bemutatók, szakmai workshopok, előadások, tárlatvezetések színesítik a fesztivál szeptemberig tartó programját.

 

Hipnotikus fénydimenziókat nyit a Zsolnay Fényfesztivál

2024. május 21. kedd, 10:12 Képzőművészet
PDF

Pimasz játék az érzékekkel, szemkápráztató fényinstallációk és alternatív fénydimenziók – Pécsett a Zsolnay Fényfesztivál ismét ellenállhatatlan programokat kínál július 4-7. között! Megjelenik a mesterséges intelligencia, lesz elvarázsolt fényerdő és egy disztópikus sci-fi világába is beléphetünk! Az ecset továbbra is a fény, a vászon pedig a teljes belváros, mintegy 30 helyszínnel.

 


1. oldal / 20
Hirdetés
Hirdetés