Kezdőlap > Kultúra > Zene
Zene

Ütős jazz évad vár ránk Pécsen!

2024. február 21. szerda, 10:08 Zene
PDF

Az immár 23 éve működő Metronóm Jazz Klub a legjobb jazz zenészeket hozza Pécsre idén is! Érkezik Vörös Niki, ifj. Szakcsi Lakatos Béla, Boggie és sokan mások!

 

Kesselyák Gergely követi Bogányi Tibort a Pannon Filharmonikusok vezető karmestereként

2023. november 27. hétfő, 19:02 Zene
PDF

Húszéves névfordulót, az országos hatáskörű, nemzetközi színvonalú művészeti műhely és márka sikerét ünnepli idén a Pannon Filharmonikusok. A szakmai kompromisszumokat nem ismerő együttes 2024 januárjában a fejlődésének egy újabb fontos szakaszához érkezik. Bogányi Tibor vezető karmesterként elköszön posztjától, melyen Kesselyák Gergely (képünkön) követi őt. (Fotó forrása: PFZ)

 

Kulisszatitkok, akusztikai bemutatók, koncertek – egy nap a pécsi Kodály Központ hangjaival!

2023. november 01. szerda, 12:49 Zene
PDF

Exkluzív kulisszák mögötti séták, elektroakusztikai kiállítás, hangtechnikai előadások és a Popori Acoustics legújabb hangfalainak bemutatója is szerepel a Kodály Központ hangjai című tematikus nap programjában, amelyre november 11-én várják az érdeklődőket.

 

Fantasztikus rajttal és fergeteges tempóban indul a PFZ évada

2023. szeptember 13. szerda, 16:21 Zene
PDF

A Pannon Filharmonikusok immár Pécs város Kulturális Nagydíjasaként indítja 2023/2024-es, OTT VAN címmel meghirdetett évadát 2023. szeptember 14-én este 19.00 órakor a Kodály Központban. A Fantasztikus rajt című bérletnyitón a jól összeszokott párossal, Bogányi Tibor vezető karmesterrel és Bogányi Gergely zongoraművésszel indítanak a zenekar muzsikusai, hogy együtt adják meg az évad fergeteges tempóját: több mint 30 alkalommal találkozhatunk nagyzenekari koncerten a PFZ-vel Pécsett, közel tízszer Budapesten és fellépnek Bécsben a Musikvereinban is. Nyolc koprodukciós partnerrel dolgozik az együttes a Müpától a Cziffra Fesztiválig, egy tucat karmester adja egymásnak stafétaként a pálcát Gérard Korstentől a különleges tehetség Nicolò Umberto Foronon át Káli Gáborig. Az évad repertoárja felöleli Beethoven 200 éve bemutatott IX. szimfóniájától Orbán György II. szimfóniájának ősbemutatójáig a zeneirodalom széles skáláját. Az együttes folytatja gyerekeknek szóló programsorozatát és kamarakoncertjeit, valamint közreműködik a Pécsi Nemzeti Színház által műsorra tűzött Tallér Zsófia meseopera előadásában.

 


1. oldal / 10
Hirdetés
Hirdetés