Kezdőlap > Kultúra > Színház > „Bársony nesz inog” – Költészet napi jótékonysági est

„Bársony nesz inog” – Költészet napi jótékonysági est

2023. április 06. csütörtök, 07:23 Színház
PDF

A Pécsi Harmadik Színház évtizedek óta mutatja be hitelesen kortárs magyar szerzők műveit. Most ők is összefogtak, hogy segítsenek a teátrumnak.

A költészet napján, április 11-én este 7 órakor rendhagyó műsorral várja az irodalomkedvelőket a Pécsi Harmadik Színház. Balogh Robert író-költő meghívására érkeznek ide a pályatársai: kortárs íróink, költőink, hogy újabb vagy régebbi szövegeikből, kedvenc kötetük verseiből, prózáiból, akár színházhoz kötődő alkotásaikból olvassanak fel egy-egy részletet.

A fiatalok körében rendkívül népszerű modern műfajok egyike, a slam poetry is helyet kap az esten Kövér András (Kövi) és Hetesi Júlia fellépésével, sőt, zene is lesz, méghozzá Beck Zoli és a Szélkiáltó együttes két muzsikusának jóvoltából. Izgalmas, változatos, tartalmas összeállításra számíthat tehát, aki elmegy, hogy velük ünnepelje József Attila születésnapját. Ennyi kiváló kortárs szerzővel egy időben, egy helyen ritkán találkozhatunk mi, olvasók. Már emiatt sem érdemes kihagyni ezt a programot, amely középiskolások és egyetemisták irodalmi tanulmányainak bővítését, elmélyítését éppúgy szolgálja majd, mint a kortárs irodalmunk iránt érdeklődő igényes olvasók kíváncsiságának felkeltését. S aki a jelenlévő tollforgatók: Ágoston Zoltán, Aknai Péter, Balogh Robert, Csordás Kata, Egressy Zoltán, Kerékgyártó István, Kiss Georgina, Kiss Tibor Noé, Havasréti József, P. Horváth Tamás, Horváth Viktor, Meliorisz Béla, Mohácsi Balázs, Simon Bettina vagy Tóth Krisztina köteteit is magával hozza, nem távozik dedikáció nélkül!

Bársony nesz inog című est a Színházmentő akció folytatásaként valósul meg. A teátrum ezúton is köszöni valamennyi közreműködőnek, hogy lemondott a tiszteletdíjáról a színház javára. Az est szerkesztője, s egyben házigazdája Balogh Robert lesz, közreműködik: Bacskó Tünde színművész.

Forrás: PHSz

Hirdetés
Hirdetés