Kezdőlap > Kultúra > Képzőművészet
Képzőművészet

Urban art, fotótavasz, kerámia triennálé - a Pécsi Galériák évadát a műfaji sokszínűség jellemzi!

2024. február 16. péntek, 10:59 Képzőművészet
PDF

Vasárnap bezárt az elmúlt négy év leglátogatottabb kiállítása, a Hiány és emlékezet – Breuer Marcell emlékkiállítás a Zsolnay Negyed m21 Galériájában, amely először adott átfogó képet a Pécsen született, világhírűvé vált designer és építész életművéről. Ám a kiállításkedvelők továbbra sem fognak unatkozni, mutatjuk a 2024-es kiállítási programot! (Fotó: Tóth László)

 

Eredet és ellentmondás – Bocz Gyula műveiből nyílt kiállítás Pécsett

Képzőművészet
PDF

Bocz Gyula szobrászművész életművéből mutat be egy válogatást a múzeum új kamaratárlata, amely december 7-én nyílt meg a JPM Modern Magyar Képtárban. (Képen: Bocsz Gyula: Zsófi (1980))

 

Finisszázs a Csontváry 170 kiállításon

Képzőművészet
PDF

Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós közös zenés-verses estje és egy művekre rímelő koncert várja a Csontváry 170 kiállítás finisszázsának látogatóit. A magyar festészet talán legeredetibb mesterének életművét egyesítő tárlat vasárnap zárul. (Fotó: Fejér Boróka)

 

Hiány és emlékezet - Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett

2023. november 01. szerda, 13:20 Képzőművészet
PDF

Breuer Marcell világhírű építész, a 20. századi modern építészet meghatározó alakja. November 9-től a pécsi Zsolnay Negyed m21 Galériájában látható emlékkiállítása olyan ikonikus tárgyakat is bemutat, mint a művész New York-i gránitasztala vagy a Vaszilij-szék.

 


1. oldal / 13
Hirdetés
Hirdetés