Angol és német tanárok Pécsett

Angol és német tanárok Pécsett

Rövid Hírek
PDF
A Tempus Közalapítvány Comenius nemzetközi iskolai együttműködési programja keretében október 5-én három napra tizenkét diák és tíz tanár érkezik Pécsre az angliai Derby, illetve a németországi Braunschweig városából. Vendéglátójuk az Apáczai Nevelési Központ angol munkaközössége lesz, amely 2009-ben nyert 5 millió forintot egy két és fél éves csereprogram lebonyolítására. Az elsÅ‘ három alkalommal csak tanárok találkoztak:  tervkészítés céljából Derby-ben, majd a bemutatkozó anyagok kicserélése és a tanítási folyamatok megfigyelése céljából  Braunschweigben és Pécsett.
Ezúttal már diákok is helyett kaptak az utazó csapatban. Az együttlét három napja alatt a tanulók kutatást végeznek az érintett országok  zenéje, étrendje, sportja, földrajza, történelmével kapcsán. Megosztják egymással a korábban megszerzett információkat és kicserélik az adott országokról gyűjtött adatokat. A pécsi program keretében különbözÅ‘ helytörténeti vetélkedÅ‘kön, sportversenyeken mérik össze tudásukat, de a 13-14 éves diákvendégek megismerkedhetnek a magyarországi néptáncokkal, a magyar feltalálók történetével és művészeti életünkkel is.
A program jövő tavasszal Braunschweigben folytatódik és Derbyben ér véget. Mindkét helyszínen egy-egy reklámfilm elkészítése koronázza meg a diákok munkáját.


A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés