Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Csirkefej másodszor a Harmadikban

2022. december 06. kedd, 16:13 Színház
PDF

Bő három évtizeddel ezelőtt, a Vincze János által rendezett Csirkefej revelatív erejű színrevitelével alapozta meg igazán máig ható országos hírnevét és elismertségét a Pécsi Harmadik Színház; ettől a bemutatótól számítják a teátrum megszületését. (Képünkön: A Csirkefej c. előadás plakátjának részlete, tervezte: Pinczehelyi Sándor).

 

Tóth Krisztina kapja a Bertók László Költészeti Díjat

2022. december 02. péntek, 13:22 Irodalom
PDF

Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc verseskötete közül a legutóbbi 2021-ben látott napvilágot Bálnadal címen. Költészete mellett prózai, gyermekirodalmi, drámaírói és műfordítói munkássága is jelentős.

 

Hantai Simon alkotásaiból nyílik kiállítás Pécsett

2022. december 02. péntek, 11:41 Képzőművészet
PDF

Hantai és Pécs – A száz éve született világhírű festőművész, Hantai Simon alkotásai a Janus Pannonius Múzeum Képző- és Iparművészeti Osztályának gyűjteményében címmel nyílik kiállítás a JPM Modern Magyar Képtárban 2022. december 7-én, szerdán 18 órakor.

 

Fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncertek a pécsi Adventen

2022. november 25. péntek, 10:02 Képzőművészet
PDF

Pécsett a Dzsámi látványos fényfestése koronázza meg a XI. Adventi Kézműves és Mesevásárt november 25. - december 24. között. A meghitt koncertek, mesék, programok mellett vadonatúj 3D-s karácsonyi fotóelemek és az adventi vásár több mint félszáz kitelepülője gondoskodik az ünnepi hangulatról.

 


1. oldal / 10

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés