Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Sűrű és intenzív évadon van túl a Bóbita

2024. július 07. vasárnap, 14:51 Major Zoltán Színház
PDF

Júniusban a Kacor király turnézott a Bóbita Bábszínházzal Erdélyben, illetve a hónap vége felé Kecskemétre vitték a Lenka és Palkó, továbbá a Pityi Palkó című előadásaikat. Sramó Gábor igazgatóval értékeltük a turné és a szakmai találkozó tapasztalatait, illetve beszélgettünk az elmúlt évadról, amit számos új taggal kezdett a társulat, és aminek során többféle előadás született. (Képünkön: Jelenet a Kacor király című előadásból. Fotó forrása: Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház)

 

Tűzben született lótuszvirágok a Zsolnay Múzeumban

2024. június 21. péntek, 11:41 Képzőművészet
PDF

A Zsolnay gyár ókori Egyiptom inspirálta alkotásaira irányítja a figyelmet a Janus Pannonius Múzeum június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján megnyíló új kiállítása.

 

Egyedülálló kiállítás nyílt az m21 Galériában - Jacques Villeglé: A város falain

2024. június 21. péntek, 11:21 Képzőművészet
PDF

A pécsi Zsolnay Negyed m21 Galériája büszkén mutatja be Jacques Villeglé (1926-2022), a pop art úttörőjének és a street art látnokának művészi univerzumát. A város falain című kiállítás lenyűgöző gyűjteményt tár elénk, több mint 140 alkotással, amelyek az elmúlt 74 év során készültek.

 

Egy éjszaka ezer élménnyel a pécsi Janus Pannonius Múzeumban

Képzőművészet
PDF

Múzeumba járni kétféleképp lehet: jelen lenni a befogadásban, ott állni a tárgy, a mű előtt a maga valójában és hagyni, hogy hasson ránk, meséljen nekünk. Vagy egy izgalmas estébe, éjszakába csomagolva, ezer élménnyel és tudással, amikor élővé válnak a „tárgyak”, élővé válnak a kapcsolatok. Ez a Múzeumok Éjszakája.

 


1. oldal / 21
Hirdetés
Hirdetés